• PRO TV
  • Ea este Giulia Schiff, femeia pilot din Italia care s-a alăturat armatei ucrainene

Ea este Giulia Schiff, femeia pilot din Italia care s-a alăturat armatei ucrainene

Ea este Giulia Schiff, femeia pilot din Italia care s-a alăturat armatei ucrainene

Giulia Schiff, pilot de luptă italian, a refuzat să-și irosească abilitățile după ce a fost dată afară din Forțele Aeriene ale Italiei și s-a alăturat rezistenței ucrainene. 

Tânăra de 23 ani ajută acum armata ucraineană să lupte împotriva forțelor ruse. Giulia s-a oferit voluntar încă din primele zile ale invaziei ruse. 

Giulia, care este din Mira (Veneția), s-a înscris în Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei și este singura femeie din echipă, scrie Daily Star.

Italianca a plecat în secret în Ucraina pentru a lupta ca voluntar, iar acum face parte din legiunea creată de președintele Volodimir Zelenski pentru a sprijini armata ucraineană împotriva invaziei ruse. Giulia nu și-a anunțat nici măcar familia, convinsă că părinții vor încerca s-o întoarcă din drum.

După ce povestea ei a fost făcută cunoscută de presa din Italia, Giulia și-a câștigat mii de susținători pe rețelele de socializare, acolo unde ține și un mic jurnal de pe câmpul de luptă. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rei (@_robertarei_)

Internauții au aplaudat gestul Giuliei și curajul de care tânăra a dat dovadă. “Ce legendă absolută. Îi doresc numai bine!”, “O doamnă curajoasă!”, “Giulia, arată-le iadul”, sunt câteva dintre mesajele postate de internauți. 

Giulia visa să fie pilot și să calce pe urmele tatălui său încă din copilărie. Ea a intrat a patra din aproape cei 2.000 de candidați la Academia Forțelor Aeriene din Pozzuoli, potrivit Corriere dela Sera

În 2018, Giulia a început o bătălie în justiție după ce superiorii de la Academie au refuzat să-i acorde râvnitul permis de pilot. "M-au alungat pentru că i-am denunțat. Mi-au făcut viața un iad. Am fost marginalizată”, a spus ea. Tânăra a depus plângere pentru mobbing (n.red exercitare a stresului psihic asupra cuiva la locul de activitate) și violență, de care ar fi avut parte la mai multe antrenamente de zbor la Academia Forțelor Aeriene din Pozzuoli.  

După o lungă bătălie juridică, Giulia a fost exclusă din Forțele Aeriene, iar cei pe care i-a acuzat au fost achitați. Consiliul de Stat i-a respins recursul, punând astfel capăt carierei sale de pilot. 

Fotografii: Facebook/ Instagram

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni