• PRO TV
  • EXCLUSIV Amalia Enache, despre viața cu Alma: „Nu știam că pot să iubesc atât de deplin pe cineva”

EXCLUSIV Amalia Enache, despre viața cu Alma: „Nu știam că pot să iubesc atât de deplin pe cineva”

EXCLUSIV Amalia Enache, despre viața cu Alma: „Nu știam că pot să iubesc atât de deplin pe cineva”

A lipsit motivat de la pupitrul Știrilor PRO TV, dar acum s-a întors. Amalia Enache a vorbit în exclusivitate cu PROTV.RO despre cum i-a schimbat viața fetița ei, Alma, în cei doi ani de concediu de maternitate.

Autor: Dana Popa

Amalia Enache s-a întors cu forțe proaspete, pe 13 august, la Știrile PRO TV! O mămica fericită, Amalia ne-a mărturisit cum a ajutat-o Alma să descopere ce înseamnă dragostea adevărată. Despre cum a schimbat-o maternitatea, cu cine seamănă fetița și ce își dorește, Amalia Enache povestește într-un interviu exclusiv pentru PROTV.RO.  

Amalia, ai revenit la pupitrul Știrilor PRO TV pe 13 august. Se pare că această dată îți poartă noroc. Ești superstițioasă de fel? 

„Am revenit așa: pe 13, aproape marți, pentru că Știrile s-au încheiat cu foarte puțin înainte de ora 00.00. Noroc că nu sunt superstițioasă, eu am mai povestit, la mine în familie nu existau niciun fel de superstiții și nici în preajma mea, așa că eu am aflat foarte târziu, adultă fiind, de pisică neagră, marți 13, trei ceasuri rele. La fel ca în cazul fumatului, superstiția la bătrânețe se prinde mai greu de tine.”  


Cum te-ai pregătit pentru marea revedere cu telespectatorii? Ți-a lipsit televiziunea în concediul de maternitate? 

„Sigur că după 21 de ani în această meserie, o pauză atât de lungă este considerabilă, dar a fost atât de plină această perioadă pentru mine în calitate de mamă încât n-am prea avut timp de regrete. Acum, pe cât se apropia data revenirii, pe atât mă cuprindea o poftă foarte mare să retrăiesc emoția știrilor, din interior. Pregătiri nu am făcut, toată lumea a considerat că experiența mea de atâția ani la Știrile PRO TV îmi curge cumva prin vene. Și e ca mersul pe bicicletă, chiar nu se uită.” 

Fetița ta, Alma, a împlinit zilele trecute doi ani! Cum a fost să stai acasă timp de doi ani cu ea? Am văzut că sunteți nedespărțite! 

„Pentru noi două așa a fost cel mai bine, sunt sigură că i-am dat un start în viață ca o fundație foarte solidă, pe care de acum putem să construim temeinic. E un copil temerar, are încredere în ea, este prietenoasă, veselă și foarte, foarte isteață. Deja vorbește foarte bine și mi se pare fabuloasă această etapă în care îmi poate spune ce vrea și ce simte”. 

Pe mâinile cui o lași cât ești la job? 

„Am pe cineva de foarte mare încredere, pe care o iubim atât eu, cât și Alma.” 

Cât de mult te-a schimbat statutul de mămică? Ce pui pe primul loc acum? 

„Desigur că pe fetița mea. Și e chiar prima dată când eu pun în mod real pe cineva înaintea oricăror nevoi ale mele, mi-am dat seama că nu știam până acum că pot să iubesc atât de deplin pe cineva. Uite, încă înainte să se nască, mă gândeam că la o eventuală naștere cu probleme eu aș cere ca viața ei să fie prioritară. Din fericire, nu a fost nevoie, dar am simțit ce nu mai simțisem niciodată.” 

Ce ți-ai propus să nu faci când erai însărcinată și ai făcut totuși după ce ai născut? 

„Adevărul e că nu sunt omul rezoluțiilor și nu mi-am propus mare lucru înainte, în afară să fiu o mamă 100% implicată și prezentă. Și sunt.” 

Cum o descrii pe Alma? Ce a luat de la tine, ce a luat de la tatăl ei? Cu cine seamănă mai mult? 

„Cred că a luat de la mine dezinvoltura și de la tatăl ei, umorul. E un copil care deja știe să facă glume sau să participe la ele. Se pare că e evident pentru aproape toată lumea că îmi seamănă izbitor fizic. E bucățică ruptă, o dovedesc și fotografiile mele de când eram mică.” 

Cum vezi viitorul fetiței tale? Te-ai muta vreodată definitiv din România, pentru copilul tău? 

„Nu exclud nimic. Nu avem vreun plan în acest sens, dar cine poate să știe unde ne duce viața exact?!” 

Ți-ai mai dori și un al doilea copil? 

„Și da, și nu.” 

Cum a fost vara asta pentru tine? Pe unde v-ați încărcat bateriile? 

„Am fost de trei ori la mare înainte să revin la Știri și adevărul este că iubesc atât de mult marea încât nu mi-e clar de ce nu locuiesc într-un loc nu doar cu plajă mai aproape, dar cu veri mai lungi. Am fost puțin și la munte, pentru Alma, să respire aer de munte, să vadă animale, adevărul e că eu m-aș putea lipsi și să aleg doar marea. Am mai fost cu imensă plăcere în două sejururi la Cluj, la TIFF și la Electric Castle, unde mi-a plăcut foarte mult. 

  

Pe lângă Știri și Alma, ce îți mai place să faci? Pentru ce anume mai ai timp? 

„Îmi place mult să călătoresc în lumi cât mai diverse, să întâlnesc oameni, să le aflu poveștile și asta am făcut și de când o am pe Alma, chiar împreună cu ea. 

Îmi mai place să mă plimb mult, iar Alma mă pune chiar la alergare în fiecare zi în parc. 

Îmi mai place să merg la film la cinema, dar pentru asta am avut timp o singură dată de când am născut. 

Când era bebe și dormea mai mult am avut timp și să citesc, dar acum nu mai am.” 

Care este ritualul tău de înfrumusețare? Cum îți place să te menții în formă? Ai vreun program anume pe care îl respecți cu strictețe? 

„Mănânc destul de îngrijit, fără excese, dar și fără frustrări, mă machiez doar pentru treburi ce țin de meseria mea, folosesc niște creme și cam atât. Restul e dat de starea psihică.”

  

  

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni