• PRO TV
  • Genul K-pop a devenit popular odată cu hitul ”Gangnam Style” a lui Psy. Ce face în prezent cel mai cunoscut cântăreț sud-coreean

Genul K-pop a devenit popular odată cu hitul ”Gangnam Style” a lui Psy. Ce face în prezent cel mai cunoscut cântăreț sud-coreean

Genul K-pop a devenit popular odată cu hitul ”Gangnam Style” a lui Psy. Ce face în prezent cel mai cunoscut cântăreț sud-coreean

În vara anului 2012, lumea întreagă a aflat despre genul muzical K-pop. Acest lucru i s-a datorat, în mare parte, artistului cu pseudonimul Psy, care a devenit popular cu melodia ”Gangnam Style”. În ultimii ani, interpretul nu a mai fost pe primul loc în topurile muzicale, acestea fiind ocupate de grupurile tinere de K-pop. 

Pe numele său adevărat, Park Jae-sang a devenit cunoscut în lumea întreagă după ce a lansat, pe 15 iulie 2012, hit-ul "Gangnam Style". Succesul a venit rapid, iar în scurt timp interpretul a câștigat o avere. De la lansarea videoclipului și până în prezent, acesta a înregistrat aproape 4 miliarde de vizionări, făcându-l unul dintre cele mai de succes videoclipuri muzicale din toate timpurile.

Psy a deschis porțile și pentru alți muzicieni sud-coreeni care au devenit populari nu numai în țara lor natală, ci și în toată lumea. De atunci, artistul a strâns o avere de 60 de milioane de dolari, făcându-l una dintre cele mai bogate vedete K-pop din lume. Artistul a câștigat 10 milioane de dolari doar din vizionările pe YouTube.

Cu ce se ocupă Psy în prezent

După succesul său cu ”Gangnam Style”, dar și cu melodia ”Gentlemen”, Psy a fondat propria sa casă de discuri, P Nation, care a semnat recent contracte cu tineri artiști K-pop.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PSY (@42psy42)

Artistul continuă să compună muzică, atât pentru el, cât și pentru alți artiști tineri. Astfel, se bucură de succes și în calitate de producător. 

În ultimii ani, muzica sud-coreeană a avut un succes mondial excepțional. Spre exemplu, pe 10 decembrie, Revista Time a oferit trupei BTS titlul de ”Cel mai bun artist al anului 2020”.

Sursă foto: Getty Images, Instagram: @42psy42

Vezi și: Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni