• PRO TV
  • INTERVIU Ana Maria Ciaușu, marea iubire a lui Fuego: „Scopul relației noastre nu a fost căsătoria”

INTERVIU Ana Maria Ciaușu, marea iubire a lui Fuego: „Scopul relației noastre nu a fost căsătoria”

INTERVIU Ana Maria Ciaușu, marea iubire a lui Fuego: „Scopul relației noastre nu a fost căsătoria”

La începutul anilor 2000, Paul Surugiu (Fuego) era îndrăgostit până peste cap de o femeie cu care a fost la un pas să se căsătorească. La 12 ani de la despărțirea de artist, Ana Maria Ciaușu dezvăluie cum a decurs relația lor și care sut șansele unei împăcări.

Patru ani au fost împreună Paul Surugiu și Ana Maria Ciaușu. Deși cei din jur îi vedeau ca și căsătoriți, povestea lor de iubire a avut de suferit din aceleași motive pentru care orice relație se duce la fund la un moment dat. Unul dintre ele – imposibilitatea de a avea copii împreună.

După despărțirea de Fuego, Ana Maria Ceaușu (42 de ani) nu s-a căsătorit și nu a făcut copii. „Mă bucur, în schimb, de patru nepoți, două fete și doi băieți, pe care îi iubesc ca și când ar fi copiii mei”, spune ea într-un interviu acordat PROTV.RO.

A intrat în politică, unde crede că și-a găsit vocația. În prezent e secretar general al PNL Olt și are o idee fixă legată de împăcările imposibile.

Ce face Ana Maria Ciaușu la 12 ani de la întreruperea relației cu Paul Surugiu? Cândva ați fost în atenția presei…

„Da, am fost în atenția presei datorită relației pe care am avut-o cu Paul, și nu pentru că eu mi-am dorit lucrul acesta atunci, ci pentru că nici eu și cu atât mai puțin el, nu aveam nimic de ascuns. Astăzi, mă găsiți deja cu 7 ani de experiență politică în județul Olt, la mine acasă. Eu cred că politica este despre și pentru oameni. Aceasta este motivația care m-a determinat să intru în politică. Eu iubesc oamenii, îmi place sa fiu în mijlocul lor și atunci când îți pasă trebuie să și faci ceva în acest sens.” 

Ce a însemnat pentru dumneavoastră Paul Surugiu? Ați fost 4 ani împreună...

„A însemnat o perioadă din viața mea. Paul este un om deosebit, un artist complet care își iubește extraordinar de mult profesia și asta pentru că îi place să dăruiască, să împartă cu cei din jur trăirile și sentimentele lui transpuse în muzică.” 

La un moment dat, lucrurile n-au mai mers. Dacă v-ați întoarce acum în timp ați fi capabilă să reparați ceva? Dar vreți asta?

„Nu am ce să repar pentru că nu am stricat nimic. Când doi oameni decid, de comun acord, să meargă pe drumuri separate și nu au nimic să își reproșeze ba din contră, să își mulțumească unul altuia pentru lucrurile frumoase trăite împreună, înseamnă că se respectă unul pe altul.” 

Urma să vă căsătoriți sau e o informație greșită?

„Nu neapărat urma în sensul de ceva planificat. Mai mult cei din jurul nostru își doreau asta decât ne-am dorit noi. Scopul relației noastre nu a fost căsătoria. Pasul ăsta trebuie să vină firesc și nu dintr-o presiune publică sau pentru a intra în rândul lumii.” 

Care sunt lucrurile pe care le împărtășeați și ce anume vă separa?

„Împărtășeam dragostea pentru muzică, pentru poezie și dorința de a dărui, de a face lucrurile mai frumoase în jurul nostru. Altfel, suntem firi complet diferite. El este un om calm, cald, visător, preocupat exclusiv de creația lui, eu sunt o persoană foarte hotărâtă, energică, realistă. Cred că ceea ce ne separa a făcut să funcționăm împreună.” 

Mai păstrați legătura cu el acum? Ce vă spuneți?

„Sigur că păstrez legătura. Vorbim destul de des, ne și vedem când timpul ne permite. Ne spunem lucruri normale, despre ce se mai întamplă în viețile noastre, atât profesional cât și personal. Suntem foarte buni prieteni.” 


FOTO: colecție personală Ana Maria Ciaușu (stânga). Paul Surugiu-Fuego Facebook (dreapta) 

Credeți în împăcări imposibile? De exemplu e posibil ca dumneavoastră să vă refaceți relația cu Paul Surugiu sau PNL să se alieze iar cu PSD?

„Despre refacerea relației mele de iubire cu Paul nu mai poate fi vorba. Avem o relație de prietenie foarte frumoasă în acest moment și va rămâne așa. În ceea ce privește alianța dintre PNL și PSD, răspunsul este un Nu, categoric. Nu poate exista nimic între PNL și PSD, cu atât mai puțin o alianță. Ceea ce a fost acum câțiva ani, a fost o greșeală enormă. Și cum cel mai bun professor, chiar și în politică, trebuie să fie ultima ta greșeală, dacă nu înveți nimic din ea, plătești până înveți. Iar PNL a învățat și tocmai demonstrează acest lucru. Nu în interes de partid, ci în interesul României.”

Ați fost vreodată dezamăgită de liderii zilei din politică? Dar ați avut vreodată senzația că „ăștia” chiar nu vor să facă nimic pentru noi, cei mulți?

„Da, am fost dezamăgită și de unii sunt în continuare. Când îți asumi să fii lider trebuie să te comporți ca atare, să faci mai bine în jurul tău decât pentru tine însuți. Știu, sună idealist și o să îmi spuneți că numai despre asta nu e politica românească. Ați avea și dreptate, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fie altfel. Și din acest motiv, cei din generația tânără trebuie să se implice mai mult, la cel mai înalt nivel, pentru a schimba percepția că politica este o mizerie. Nu, politica nu este o mizerie pentru că eu nu accept că viața mea poate fi o mizerie. 

O decizie politică greșită afectează vieți și atunci, cu atât mai mult, trebuie să le pese liderilor politici ai vremurilor noastre. Și, cu ce se întâmplă acum pe scena politică, fără să intru prea mult în amănunte, să știți că îmi dispare senzația că nimeni nu vrea să facă nimic pentru cei mulți.” 

Fotografii: colecție personală

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Paul Surugiu - Fuego - „La mulți ani, România



 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni