• PRO TV
  • Ioana Cosma (PRO X) va comenta meciul naționalei de fotbal feminin cu Belgia. Cum va sărbători o eventuală calificare

Ioana Cosma (PRO X) va comenta meciul naționalei de fotbal feminin cu Belgia. Cum va sărbători o eventuală calificare

Ioana Cosma (PRO X) va comenta meciul naționalei de fotbal feminin cu Belgia. Cum va sărbători o eventuală calificare

Echipa națională de fotbal feminin se luptă cu granzii Europei în grupa de calificare la Campionatul European din 2021. România debutează în grupa H împotriva Belgiei, meci care va fi comentat la PRO X de Ioana Cosma și  Mihai Mironică.

Ioana Cosma va comenta în premieră un meci de fotbal feminin, și încă ce meci! România-Belgia este marți, 8 octombrie 2019, la PRO X (ora 18.30), partidă care consfințește debutul naționalei antrenate de Mirel Albon în campania de calificare pentru EURO 2021 din Anglia.

Este un moment important pentru naționala feminină, care va evolua în fața suporterilor români pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. Dar, este un moment notabil și pentru moderatoarea Ioana Cosma, care își va trece în palmares încă un eveniment sportiv de talie internațională.

Colega noastră dezvăluie într-un interviu acordat PROTV.RO ce înseamnă pentru ea acest eveniment și ce șanse crede că are naționala de fotbal feminin. 

Wow, Ioana, vei comenta un meci de fotbal important pentru naționala feminină. Ce sentimente te încearcă știind că vei fi implicată emoțional în această campanie de calificare a fetelor noastre?

„Wow, așa încep și eu. FRF a lansat sloganul: Toamna asta se poartă fotbalul. Mi se pare genial. Așadar, cam așa e, toamna asta port și eu fotbal. E un moment special pentru mine, trebuie să recunosc. În orice campanie a naționalelor României sunt foarte implicată emoțional. Pentru că orice națională ne reprezintă și e a noastră, a tuturor. Revenind la națională lui Mirel Albon, cea de fotbal feminin, pentru mine este una specială. E un segment care crește foarte mult și la noi, iar în occident vorbim deja despre o întreagă industrie. Suntem un pic în spate, dar fetele acestea trag tare să micșoreze ecartul. Le admir din tot sufletul pentru disponibilitate, efort, pentru încăpățânarea de a demonstra că sunt talentate, pentru dorința de a schimba mentalități. Crede-mă, sunt minunate!”

Ai ocazia să fii părtașă la o mare performanță a fotbalului feminin românesc. Ce alt eveniment memorabil din cariera ta ți-a produs o mare bucurie?

„Edițiile de Jocuri Olimpice (Sydney, Atena, Rio, Londra), Mondialele de Fotbal (’90, ’94, ’98), Europenele de Fotbal, parcursul echipelor românești în Europa, succesele din gimnastică, canotaj, scrimă. Doamne, sunt atât de multe! Halep, Bianca Andreescu, Mihaela Buzărnescu, echipa de Fed Cup. Ce ne facem? Lista e prea lungă.”

Cum vei sărbători o eventuală calificare a fetelor noastre?

„Tatuaje nu am și nici nu cred că îmi fac, dar aș putea să-mi vopsesc părul. O să mă fac roșcată! Dar, trebuie să fim realiști, grupa noastră este foarte grea, iar Belgia e principala favorită”. 

Crezi că vei prinde ziua în care naționala masculină va străluci din nou?

„Sunt convinsă 100%!”

Ce meci de la băieți ți-ar plăcea să comentezi și de ce?

„Am comentat deja sute de meciuri. De acasă, din fața televizorului :). Cred că un meci al celor de la Arsenal mi-ar plăcea”.

Tu joci fotbal sau doar îl comentezi? 

„Am jucat multă vreme fotbal cu băieții. Na, generația crescută în spatele blocului și cu cheia la gât. Îmi sunt martori și colegii de la Sport PRO TV, a fost o vreme când mergeam cu ei la fotbal. Mai puțin talentată, dar bătăioasă.” #hairomania #toamanaastasepoartafotbal


Grupa României pentru EURO 2021

România joacă în grupa H împotriva Belgiei, Croației, Elveției și Lituaniei. Marea favorită este Belgia, care ne-a învins și în precedenta campanie de calificare (Cupa Mondială de Fotbal din Franța 2019), în ambele partide.

Campania de calificare a debutat la 29 august 2019, zi în care s-a disputat și partida Croația – Lituania, încheiată cu scorul 2-1. 48 de echipe s-au aliniat la startul acestei campanii, la finalul căreia doar 16 naționale se vor califica la EURO 2021.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni