• PRO TV
  • Jandarmii români, virali pe Twitter în Franța! Ce filmare a făcut înconjurul lumii

Jandarmii români, virali pe Twitter în Franța! Ce filmare a făcut înconjurul lumii

Jandarmii români, virali pe Twitter în Franța! Ce filmare a făcut înconjurul lumii

În urmă cu aproximativ doi ani, mai exact în toamna lui 2020, pe internet apărea un filmuleț filmat la o stație de metrou din București, iar în centrul atenției erau jandarmii români, care băteau mai mulți suporteri, după un meci disputat între Dinamo și FCSB.

Timpul a trecut, românii pare că au uitat de acel clip video și de incidentele violente petrecute la acea vreme, însă francezii profită din plin de imaginile filmate în 2020. Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, un francez a preluat clipul și l-a postat pe Twitter, devenind viral în țara lui: a fost redistribuit de atunci de aproape 2.500 de ori și a strâns peste 5.500 de aprecieri!

Problema este că francezul afirmă că videoclipul este filmat într-o stație de metrou din Spania și, mai mult decât atât, el îndeamnă la violență și dă de înțeles că poliția franceză ar trebui să reacționeze la fel de dur.

„O bandă zgomotoasă face mizerie în metroul din Spania, un prieten asistă la fața locului”, a scris el în dreptul clipului, în timp ce persoanele care comentează îl provoacă pe ministrul de interne francez Gerald Darmanin să ceară un tratament similar în Franța: „Poliția spaniolă CRS este impresionantă. Dar de ce nu avem asta acasă?”.

Jurnaliștii de la portalul francez de știri 20minutes au analizat însă imaginile și au afirmat că ele sunt filmate în România: „Este probabil ca scena să nu aibă loc în Spania, în niciun caz. După câteva minute de cercetare, găsim pe imagini semnul de pe metroul cu acoperișul: este cel al Bucureștiului, în România. Mai mult, chiar dacă este greu de citit clar echipamentul forțelor de ordine, literele de pe spatele bărbaților corespund uniformelor jandarmeriei române, Jandarmeria. Din informațiile deținute reiese că unii dintre suporterii echipelor FCSB și Dinamo intenționau să se atace între ei. Jandarmii au încercat să-i urmărească, știind foarte bine că de fiecare dată când ajung în mijloacele de transport în comun apar tot felul de probleme. Jandarmii le-au cerut să părăsească linia de metrou pentru că au stârnit panică în rândul călătorilor prezenți. La acel moment, doi jandarmi au fost atacați, trasi în metrou”.

Vezi și: Întrebarea Mesei Rotunde cu JOJO - „M-a găsit în baie, la 4 dimineața”

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni