Menopauza, un pericol pentru dantură! Sfaturile medicului stomatolog Sorina Stroe

Mai multe studii au confirmat că femeile și-au pierdut dinții în primii ani de la instalarea menopauzei. Medicul stomatolog Sorina Stroe vine cu explicații în această direcție și explică factorii care ar putea duce la aceste lucruri.

Menopauza influențează negativ sănătatea dinților. Mit sau adevăr

„Este un adevăr. Se întâmplă multe modificări la momentul menopauzei, important este să știm cum să le gestionăm astfel încât ele să nu ne impacteze în mod negativ.”

La menopauză secreția de estrogen scade, iar acest lucru duce la senzația de uscăciune a gurii. Mit sau adevar

„Este un adevăr. Secreția salivară scade cu un impact și mai puternic. Pe lângă faptul că apare acesată senație de uscăciune a gurii suntem și mai predispuse la a dezvolta carii”

Nu este indicat să mestecăm gumă după instalarea menopauzei. Este un mit sau un adevăr

„Este un mit. Guma ne este un mare ajutor din mai multe puncte de vedere. În primul rând, și asta la modul general, este de ajutor pentru a îndepărta resturile alimentare. Când nu aveam ocazia de a ne spăla pe dinți, putem folosi gumă pentru a scăpa de resturile alimentare. În plus, în cazul femeilor aflate la menopauză, fluxul salivar va scădea, ceea ce face ca nevoia de hidratare să crească. Guma de mestecat ne ajuta să secretăm mai multă salivă și atunci anulează din aceste efecte nedorite”.

Sursă foto: Shutterstock

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni