• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Ministrul Sănătății, controale în spitale. Ce a găsit Sorina Pintea în cadrul vizitelor-surpriză

Ministrul Sănătății, controale în spitale. Ce a găsit Sorina Pintea în cadrul vizitelor-surpriză

Ministrul Sănătății, controale în spitale. Ce a găsit Sorina Pintea în cadrul vizitelor-surpriză

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut o radiografie a sistemului de sănătate din România, în direct, la Vorbește lumea. Oficialul e de părere că sistemul medical este ca un bolnav, însă nu în stare terminală.

„Pacientul poate fi salvat”, a spus Sorina Pintea despre sistemul de sănătate din România, în cadrul unei intervenții televizate la Vorbește lumea. Ministrul Sănătății a efectuat o serie de controale inopinate în spitalele de stat, în urma cărora a tras niște concluzii.

Ministrul a vorbit despre practica, încă prezentă în spitalele de stat, de a cere pacientului echipamente medicale, medicamente sau fașe pentru a fi folosite la tratarea propriilor afecțiuni.

„Nu este nici legal, nici cum vreți dumneavoastră. Materialele sanitare care intră într-un spital nu pot fi aduse de pacient. Dacă cumva nu există, banii trebuie dați înapoi pacientului”, a spus Sorina Pintea.

Sorina Pintea a taxat și comportamentul managerilor care își intensifică activitatea când aud că ministrul vine în vizită. 

„Am și eu prieteni, fiind fost manager de spital, și îmi mai spun: A, urmează să veniți... se spală de o săptămână. Nu e corect și nu e drept. Și atunci am ales să fac aceste vizite să văd că și în lipsa unui control lucrurile sunt identice. Nu e chiar așa. Nu e deloc (...) Dar pe jos trebuie să speli și bine, pentru că pe o secție mi se lipeau pantofii”, a dezvăluit ministrul Sorina Pintea.

Ministrul a declarat că primește din ce în ce mai multe reclamații din spitale, care vin de la pacienți, dar și de la personalul medical. Sorina Pintea a dezvăluit că a făcut chiar și o statistică a acestora.

Cele mai multe dintre reclamații au venit din Târgu-Jiu, de aceea, primul spital pe care l-am vizitat a fost cel din Târgu-Jiu. Acolo sunt probleme legate mai mult de zona de comunicare; medici-medici, medici-personal-medical și personal medical-pacienți”.

Au urmat spitalele din Ploiești și din Constanța, iar la malul mării a constatat că sunt probleme înainte de debutul sezonului estival.

„Nu este normal să ne dorim să facem un turism de calitate dacă turistul nu beneficiază de toate serviciil de care are nevoie în timpul vacanței. Mă întrebam încă de vara trecută de ce într-un județ ca Timișul avem 44 de centre de permanență și în județul Constanța avem două, niciunul situat pe Litoral. Nu s-a gândit nimeni să facă un centru de permanență la Năvodari și unul la Mangalia, ca să acoperim toată zona?”, s-a întrebat Sorina Pintea.

Vedeți mai jos ce le reproșează Sorina Pintea managerilor de spital!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni