Numărul îmbolnăvirilor continuă să crească! Medicii trag un semnal de alarmă: "Automedicația agravează evoluția bolii"

19 Octombrie 2021, 13:02

Autor: Cristina Tapu

Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească îngrijorător în țară. Medicii trag un semnal de alarmă și mărturisesc că un număr destul de ridicat de oameni apelează la medicamentație, fără a primi părerea unui specialist, atunci când sunt diagnosticați cu noul coronavirus. 

Tudor Ciuhodaru, medic primar Urgențe a intrat în direct, într-un apel telefonic, cu prezentatorii Vorbește lumea pentru a informa despre pericolele reprezentate de automedicație. 

"Automedicația, la un click distanță pe net, poate aduce probleme majore legate de administrarea unui tratament necorespunzător. Și iată că revenim la o problemă veche pe care o tot spun de multă vreme, dar nu mă aude nimeni. Este vorba despre educația pentru sănătate predată, chiar de la școală, în așa fel încât să știm să abordăm anumite probleme medicale. Aminitiți-vă că orice tratament medical trebuie făcut doar după un consult și la recomandarea unui medic. A neglija anumite simptome este rău, iar medicația după ureche s-ar putea să agraveze evoluția bolii", a declarat Tudor Ciuhodaru. 

Rata de infectare cu coronavirus a ajuns, marți, la 16,44 la mia de locuitori în București, o creștere ușoară față de ziua anterioară, când a fost 16,42 la mie.
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies