Obezitatea, între mit și adevăr. Cum explică doctorul Mihai Ionescu efectele acestei boli metabolice

06 Octombrie 2022, 13:41

Citeste mai mult despre: obezitate, doctor Mihai Ionescu,

În definiție, obezitatea reprezintă excesul de grăsime în organism, acel ținut adipos care pune în pericol sănătatea unei persoane. Despre cauzele și efectele obezității a vorbit, în exclusivitate pentru „Vorbește lumea”, doctorul Mihai Ionescu, medic chirurg în chirurgia obezității.

În principiul, cauza supraponderalității semnifică acumularea mai multor calorii decât cele consumate de om în fiecare zi prin activitățile fizice. Anumite tipuri de alimente, precum cele bogate în zaharuri și grăsimi, au un risc mare de a crește greutatea corporală.

„Dependența de mâncare nu ar trebui gândită la fel ca dependența de alte substanțe cum ar fi alcoolul, drogurile sau medicamentele. Dacă la alte dependențe tratamentul începe prin renunțarea la substanțele respective, la mâncare nu se poate face chestia asta. Fără mâncare nu putem supraviețui și atunci dependența de mâncare e impropriu spus”, a declarat doctorul Mihai Ionescu.

Întrebat dacă dorința de mâncare este un mit sau un adevăr, doctorul a răspuns: „Cred că este un adevăr în sensul că mâncatul des duce la obezitate și atunci obezitatea întreține oarecum acest obicei”.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies