• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Ochii, ”gazdă” bună pentru Covid-19. Sfatul specialistului pentru o protecție mai bună împotriva virusului

Ochii, ”gazdă” bună pentru Covid-19. Sfatul specialistului pentru o protecție mai bună împotriva virusului

În timp ce masca ne acoperă nasul și gura, ochii rămân vulnerabili în fața virusului SARS-CoV-2, ne atenționează Prof. dr. Monica Pop. Prezentă în emisiunea Vorbește lumea, medicul oftalmolog a explicat cum ne putem proteja.

Managerul Spitalului Oftalmologi București, Monica Pop, a povestit ce alte simptome ale virusului Covid-19 a întâlnit în practică. 

Orice persoană care a făcut anatomie și biologie la școală știe că există canalul nazolacrimal și am spus tot: dacă există canalul nazolacrimal, tot ce e în nas, trece și în ochi, foarte simplu. La orice fel de pacient pozitiv, acel pacient are virusul și în secreția lacrimală, fără discuție. Am văzut până acum doi pacienți la care a debutat boala cu o conjunctivită. (...) Poate fi un semn al unei infecții virale”. Medicul mai spune că unul din pacienți, testat cu Covid-19, a avut și dureri abdominale, însă la nivel la respirator nu avea nimic.   

Vorbind despre metodele de protecție, Prof.dr. Monica Pop recomandă următoarele: ”Aș sugera tuturor să poarte ochelari, din mai multe motive. (...) Ochii trebuie spălați dimineața și seara cu apă rece și săpun și este cel mai bun mijloc de dezinfecție, nimic altceva. Ceaiuri sub nicio formă. Ochelarii se dezinfectează și ei cu apă rece și săpun sau cu soluții speciale cu alcool, de la farmacie”.

Află mai multe detalii în materialul video de mai sus.



 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni