• PRO TV
  • Opt destinații în opt luni de zile. Ce țări a vizitat Dana Săvuică de la începutul anului până acum

Opt destinații în opt luni de zile. Ce țări a vizitat Dana Săvuică de la începutul anului până acum

Opt destinații în opt luni de zile. Ce țări a vizitat Dana Săvuică de la începutul anului până acum

Dana Săvuică își transformă visul în realitate! Vedeta a călătorit anul acesta în opt destinații diferite și ne îmbie să îi urmăm pașii!

La începutul acestui an, mai exact în luna ianuarie Dana își lansa de ziua ei dorința de a călători cât mai mult. Cu siguranță Universul a ascultat-o întrucât imediat după ce a trimis rugămintea către steaua ei norocoasă a și apărut un sejur în insulele Maldive!

Din acel moment, călătoriile s-au ținut lanț. După Maldive a urmat Sri Lanka, țara în care Dana a copilărit cinci ani de zile ca urmare a misiunii diplomatice a tatălui ei în anii 1978-1983.

După aceste două destinații exotice, Dana a ales să viziteze împreună cu fiica ei, Julie, orașul Stockholm. Trecând de la o vreme foarte caldă la una călduță, Dana a fost impresionată de stilul relaxat și binevoitor al suedezilor, întorcăndu-și privirea după bărbații înalți ca brazii la femeile cu pielea albă și părul auriu ca spicul. Călătoria vedetei a continuat spre Maroc, o țară orientală de care Dana s-a îndrăgostit. 

“Insulele Maldive sunt de vizitat! Apa de un turcoaz sclipitor și miile de vietăți marine pe care le poți admira la scufundări, nisipul fîn alb și mireasma florilor exotice îți vor relaxa toate simțurile. Renaști în Maldive”, ne povestește Dana.

 “Sri Lanka este perla Oceanului Indian iar poporul sinhalez este extrem de primitor prin tradițiile lor, dansuri, cântece, obiecte artizanale. Te vei îndrăgosti de vegetația abundentă care acoperă ca o pătură insula, de elefanții care îți dau binețe pe cărările muntoase și de spiritul budist prin templele albe care te îmbie la meditație”, mai spune vedeta.

 “În Stockholm vă simțiți liberi și respirați adânc aerul proaspăt al unui oraș curat. Un obiectiv de vizitat e  Muzeul Abba care te transpune în lumea celei mai renumite trupe, chiar te invită să cânți alături de Abba…de holograma lor”.

 Dana și-a continuat drumul, trecând apele golfului finlandez în Sankt Petersburg. De data aceasta, alături de mama ei.

Sankt Petersburg este numit și perla Rusiei. Pe bună dreptate. Este un adevărat muzeu în aer liber. Plecând din centrul orașului construit de tzari, pe care îl vezi în toată splendoarea lui de pe apele râului Neva până la împrejurimi, unde vă așteaptă cu ușile deschise resedințele de vară, adevărate castele construite în stil baroc și neo clasic. Vă recomand să vizitați orașul în luna iunie în timpul Nopților Albe”.

În luna august Săvuică a primit provocarea de a descoperi Dubaiul, o destinație ce are renumele că e destul de costisitoare. Cu toate acestea, Dana a plecat la drum cu doar 4000 de dirham (aproximativ 950 euro) din care și-a luat bilet de avion, cazare, a mers cu mijloacele de transport, a intrat la obiective turistice  precum Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din Dubai, The Green Planet, Frame etc.

Surprinzător, a vizitat însorita Grecie în luna septembrie. “Am optat pentru pachet Last Minute și am găsit niște oferte foarte bune. Va sfătuiesc să faceți island hopping adică să luați ferry boat-ul și să vizitați insulele din jurul Santorini. Los, Naxos, Folegandros și-au păstrat frumusețea și spiritul grecesc, nefiind atât de atinse de turismul la scară largă. Prețurile din magazine și restaurante sunt mult mai atractive iar vremea este perfectă de stat la plajă fără să te ardă soarele”.

Cea de-a opta destinație a fost Egipt unde Dana a ales un circuit de 11 zile, vizitând țara împreună cu sora ei, Gabriela.

“Egiptul este magic. Nici nu am cuvinte ca să-l descriu. Dacă ești pasionat de istoria antică atunci aici e locul tău. Piramidele, templele, Valea Regilor cu mormintele celor 63 de faraoni și Muzeul de Egitpologie unde poți admira masca mortuară a lui Tutankamon te transpun în timp la o civilizație care a creat miracole.

Dacă ești pasionat de aventură atunci aici este locul tău, fie că te urci la înălțime cu balonul de aer sau te scufunzi în adâncurile Mării Roșii într-un submarin, că iei barca pe Nil și dansezi împreună cu nubienii sau conduci prin deșert până la satele de beduini. Egiptul este destinația perfectă pentru orice călător care vrea să aibă o experiență diferită la fiecare pas. Doar în Egipt îți poți scrie povestea ta pe un papyrus…”, a mai completat vedeta.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni