• PRO TV
  • (P) De ce să alegi o vacanță early booking

(P) De ce să alegi o vacanță early booking

(P) De ce să alegi o vacanță early booking

Planificarea concediului cu mult timp înainte de vacanța propriu-zisă a devenit una dintre preocupările esențiale ale românilor.

Atrași de oferte impresionante și dornici să-și pună la punct din timp toate detaliile pentru vacanța de anul viitor, tot mai mulți oameni își îndreaptă atenția către opțiunile early booking. Potrivit specialiștilor în domeniu, rezervările făcute cu cel puțin 6 luni înainte de sezonul estival și 3 luni, pentru celelalte tipuri de concedii, pot aduce turiștilor discount-uri de până la 45% din prețul inițial. Pe lângă avantajele referitoare la costuri, cei care aleg, de pildă, să meargă în Grecia prin early booking în anul 2020 au oportunitatea de a găsi un hotel foarte bun, în apropierea unei frumoase plaje și cu servicii de înaltă calitate. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, descoperă mai departe cum te avantajează un sejur stabilit din vreme.

Prețuri mult mai mici

Primul și cel mai important lucru legat de concediul early booking îl reprezintă costul redus al acestuia. Majoritatea oamenilor își doresc escapade în afara țării, pentru câteva zile, dar se tem de prețurile ridicate. Planificările din timp te pot ajuta să economisești aproape jumătate din tariful unui pachet turistic pentru anul 2020. Cumpărând mai devreme o vacanță în regiunea dorită, vei avea mai mulți bani de cheltuit în concediu sau poți chiar să îți rezervi o a doua excursie.

Mai mult timp pentru informare și planificare

În mod clar, o vacanță rezervată cu câteva luni înainte îți oferă timp să te documentezi, să strângi informații și să îți faci un plan de bătaie. Astfel, poți stabili în detaliu itinerariul, ai ocazia de a descoperi cele mai frumoase locuri, obiective turistice sau alte lucruri inedite care să te aștepte la destinație. Fără să te preseze timpul, poți adăuga în fiecare zi o idee nouă pe fișa de călătorie, mai ales dacă știi că sunt atracții pe care nu îți dorești să le ratezi. În plus, un plan de vacanță îți va fi extrem de folositor și pentru gestionarea eficientă a cheltuielilor și stabilirea bugetului.

Vacanța poate fi achitată și în rate

Un alt avantaj esențial al concediilor early booking este acela că plata poate fi efectuată și în rate. Spre deosebire de un sejur achiziționat în ultimul moment, pentru acest tip de excursie vei plăti un avans în momentul rezervării și diferența în mai multe tranșe. Este vorba despre un beneficiu deosebit, mai ales dacă îți dorești să pleci către o destinație exotică, dar nu ai încă toți banii pregătiți pentru concediu.

Condiții mai bune de transport

Dacă te gândești să mergi în vacanță cu autocarul, beneficiile ofertelor early booking se resimt pentru că ai șansa de a ocupa cele mai bune locuri. Mai mult, pentru o excursie cu avionul poți să îți alegi locuri alăturate, lângă prieteni sau cei din familie cu care mergi în vacanță. Nu ai vrea să zbori 12 ore până în Thailanda departe de cei apropiați, nu-i așa? Sau cu siguranță ți-ar plăcea să ocupi locurile din față la autocar ca să te simți confortabil până la destinație.

Disponibilitate maximă a camerelor de hotel

La fel ca și locurile bune în mijloacele de transport și cele de cazare se rezervă din timp. Cu o vacanță early booking ai șansa de a-ți alege designul camerei de hotel în care îți vei petrece câteva nopți de concediu. Poți opta pentru facilități cu privire la locație, etaje superioare, vedere către răsărit, camere apropiate pentru toată gașca de prieteni sau spații de joacă pentru copii. Practic, ai cele mai bune opțiuni de cazare, iar dacă în mod normal o vacanță rezonabilă nu include servicii de lux, în perioada early booking îți poți permite să stai la hoteluri de patru sau și chiar cinci stele.

Economii mai mari

Plecările ad-hoc au și ele farmecul lor, însă atunci când mergi într-un concediu prelungit nu trebuie să-ți refuzi nimic. Din acest motiv, dacă știi din timp destinația și ai analizat deja principalele atracții turistice, activitățile sau zonele de distracție, cu siguranță poți să îți faci și un plan referitor la costuri. Indiferent de ce ți-ar plăcea să încerci în vacanță, ai destul timp înainte să faci economii consistente pentru a te bucura de un concediu cât mai reușit.

Niciodată nu este prea devreme să-ți rezervi sejurul pentru anul viitor. Majoritatea agențiilor au oferte early booking de nerefuzat în fața cărora nici o persoană pasionată de călătorii sau dornică de vacanță nu poate să reziste. Analizează pachetele turistice pentru 2020 și stabilește-ți din timp concediul pentru a te bucura cum se cuvine de atracțiile locului ales!  

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni