• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Părintele Vasile Ioana, despre reguli de conduită în biserică. „Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă”

Părintele Vasile Ioana, despre reguli de conduită în biserică. „Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă”

Părintele Vasile Ioana a explicat în cadrul emisiunii „Vorbește lumea” de ce este important să ții cont de niște reguli de conduită când intri în biserică. 

„Biserica este casa lui Dumnezeu pe pământ. (...) Tu când te duci într-o biserică, acolo te întâlnești cu Dumnezeu. Pentru noi, românii, după cum spunea Eminescu: „Biserica este mama neamului românesc”, iar Nicolae Iorga spunea: „Coloana vertebrală a neamului românesc”. Comportamentul nostru ar trebui să fie cum este comportamentul în fața unui împărat, cu sfială.Te prezinți în fața Lui cu emoție, cu sfială. Tu te duci acolo ca să primești iertarea păcatelor. Smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă pe care ar trebui să o aibă un creștin”, a precizat părintele. 

Slujitorul Domnului  a vorbit și despre îmbrăcămintea femeilor care vin la biserică. Vezi detalii în materialul video de mai sus. 

„A venit o studentă și erau niște tineri care se rugau. A venit mai în față studenta și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni (...) Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă. În biserică, femeia poate să atragă bărbatul, printr-o fustă mai scurtă sau cu un decolteu și nu e bine. De aceea, le recomand tuturor doamnelor și domnișoarelor care vin în biserică: acoperiți-vă, dragele mele, toate cele cunoscute ca puternice ca mesaj. Acoperiți capul, pentru smerenie, ca să te unești cu Dumnezeu”,  a continuat Vasile Ioana.  

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni