• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Reacții adverse după vaccinarea împotriva COVID-19. Ce spune doctorul Carmen Dorobăț

Reacții adverse după vaccinarea împotriva COVID-19. Ce spune doctorul Carmen Dorobăț

Carmen Dorobăț, medic boli infecțioase, a fost prezentă astăzi în emisiunea Vorbește lumea, unde a vorbit despre posibile reacții adverse după vaccinarea împotriva Covid-19. 

De regulă apar reacții care nu pun probleme. Este vorba de febră, de dureri articulare, de dureri musculare, care în 24-48 de ore trec. Pot apărea însă și reacții mai neobișnuite, pentru că am avut pacienți care mi s-au plâns de aceste reacții. De exemplu se umflă un ganglion ( arată zona gâtului) și poate dura până la 24 de ore sau îi dor picioarele, au dureri musculare de parcă ar fi avut o febră musculară. Toate acestea trebuie, totuși, să ne determine să dăm un telefon la medicul de familie”, menționează doctorul Carmen Dorobăț. 

Medicul mai spune că reacția adversă depinde mai mult de profilul geenetic al organismului și nu de felul vaccinului (că este Pfizer, Moderna sau AstraZeneca). 


Urmărește în materialul video de mai sus ce părere are medicul Carmen Dorobăț despre vaccinurile fabricate în prezent și ce trebuie să facă fiecare persoană, la 14 zile după administrarea vaccinului. 



 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni