• PRO TV
  • Sebastian Dobrincu, despre exmatricularea din liceu: „E cel mai bun lucru care putea să mi se întâmple”

Sebastian Dobrincu, despre exmatricularea din liceu: „E cel mai bun lucru care putea să mi se întâmple”

Sebastian Dobrincu, despre exmatricularea din liceu: „E cel mai bun lucru care putea să mi se întâmple”

Sebastian Dobrincu este unul dintre cei mai talentați și de succes tineri români, care și-a construit un portofoliu impresionant de afaceri peste Ocean. Înclinația sa pentru business i-a afectat studiile și relația cu școala unde învăța, motiv pentru care a fost exmatriculat.

Sebastian Dobrincu s-a confesat într-un interviu acordat Corinei Caragea. Tânărul de 22 de ani, investitor la Imperiul Leilor, și-a amintit de perioada în care studia în România și de momentul în care a fost exmatriculat din liceul privat la care învăța.

La vremea respectivă, antreprenorul era deja implicat într-o afacere de milioane de dolari și petrecea prea puțin timp la școală. Așteptările profesorilor erau mari, fiindcă Dobrincu era într-o clasă specială de olimpici. Atenția scăzută pe care o acorda pregătirii pentru concursuri l-a adus în situația de a fi exmatriculat.

E cel mai bun lucru care putea să mi se întâmple la momentul respectiv. Mi-a schimbat traiectoria în viață cu 180 de grade. Cine știe pe unde eram acum?”, a mărturisit Sebastian Dobrincu în interviul acordat Corinei Cagarea.

Antreprenorul a făcut un exercițiu de imaginație și a explicat care ar fi fost traiectoria lui în viață dacă s-ar fi dedicat studiului și ar fi lăsat baltă lumea afacerilor. 

Ajungeam la o facultate bună prin Europa, mă întorceam, probabil, în țară și-mi căutam un job. Venea pandemia și nu mai puteam să plec, asta s-ar fi întâmplat, un lucru foarte rău. Terminam facultatea și nu aveam posibilitatea să mă duc să profesez în Silicon Valley sau undeva. Probabil aș fi ajuns tot în Silicon Valley, dar lucrând la una dintre companiile astea... Oricum, m-a maturizat prematur experiența asta”, a dezvăluit tânărul antreprenor.

Sebastian Dobrincul spune că una dintre explicațiile succesului său este aceea că părinții l-au încurajat să facă doar ceea ce-i place.

Le sunt extrem de recunoscător pentru cum m-au crescut, pentru că m-au susținut mereu în ceea ce am făcut și îmi închipui că n-a fost ușor. N-am avut o traiectorie atât de comună și clar nu le-a fost nici lor ușor să accepte chestia asta. Să mă las de facultate a fost un subiect foarte dezbătut la noi în casă. Dar sper că le-am câștigat încrederea și le mulțumesc că m-au crescut așa cum sunt și mi-au dat încrederea să fac ceea ce fac”, spunea într-un interviu din 2019.
 

Ce ar face Sebastian Dobrincu dacă ar fi ministrul educației

Dacă ar fi pentru o zi ministrul educației, Sebastian Dobrincu ar lua măsuri drastice pentru schimbarea modului în care se face școală în România. „Cred că aș face foarte multe concedieri, aș schimba și multe cadre didactice. Am o listă mare, la mine pe YouTube, cu schimbări pe care le-aș face, în sistemul legislativ în special, pentru că mă preocupă foarte mult problemele din educație, fiindcă le-am simțit pe pielea mea”, a spus Dobrincu.

Fotografii: PRO TV/YouTube Corina Caragea

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni