• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Sergiu Nedelea, gazda emisiunii Wine Trips România, invitat în platoul „Vorbește Lumea”

Sergiu Nedelea, gazda emisiunii Wine Trips România, invitat în platoul „Vorbește Lumea”

Sergiu Nedelea este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în vinuri de la noi din țară, iar acest lucru îl dovedesc numeroasele premii pe care le-a câștigat de-a lungul timpului. Anul trecut, el a fost desemnat somelierul anului în cadrul Horeca Awards 2021, gala numărul 14. Acesta este și gazda emisiunii „Wine Trips România” de pe ProTV PLUS și VOYO, producție care are un adevărat succes la public.

Sergiu Nedelea a mai câștigat titlul de Somelierul Anului și în edițiile din 2017, 2018 și 2019 datorită talentului și experienței sale de peste 25 de ani în domeniul vinurilor. Somelierul este fondator al Școlii de Somelieri Winetaste School. Mai mult decât atât, el este gazda unui renumit show exclusiv VOYO și ProTV PLUS, Wine Trips România, acolo unde escoperă frumusețea cramelor și a podgoriilor din România, oferind privitorilor o experiență oenologică completă. 

Emisiunea este în acest moment la sezonul cu numărul 3, care a adus un plus pentru cei de acasă. Dacă până acum, oamenii de acasă puteau explora podgoriile din țara noastră, începând cu anul acesta ei pot afla și despre cele din Republica Moldova. Sergiu Nedelea a fost invitat în platoul „Vorbește Lumea”, acolo unde a dezvăluit publicului larg tainele acestui domeniu fascinant.



De-a lungul episoadelor, el a purtat oamenii de acasă într-o lume cu totul nouă: cea a cramelor și a podgoriilor celebre de la noi din țară, dar și de peste hotare.

La Vorbește Lumea, el a fost primit cu zâmbetul pe buze și ascultat cu atenție. Sergiu Nedelea a oferit mai multe informații prețioase atât despre cramele țării, cât și despre avantajele podgoriilor din România.

„Vorbește Lumea că toate podgoriile sunt frumoase pentru că avem, Slavă Domnului, de jur împrejurul arcului Carpatic și în interiorul acestuia, în Valea Târnavelor, podgorii minunate. Mai nou s-au dezvoltat și podgoriile din Dobrogea, deci peste tot e viță de vie”, a început el declarațiile.

Mai mult decât atât, acesta a menționat faptul că România ocupă un loc important în topul țărilor recunoscute pentru vinuri de calitate și a oferit câteva nume de crame și podgorii care trebuie neapărat vizitate în această toamnă!

„Suntem pe locul 6 în Europa, locul 13-14 în lume. Mai greu cu vinul afară, încă nu avem exporturi impresionante. Îmi place mie să spun că facem vinul atât de bun încât aici îl facem, aici îl bem sau îl degustăm”, a mai adăugat el.

Acesta a menționat, bineînțeles, de emisiunea „Wine Trips România”, acolo unde descoperă și oferă oamenilor posibilitatea de a vedea locuri impresionante, care aduc un plus de cultură telespectatorilor.

„Avem un proiect comun cu ProTV PLUS, Wine Trips România, unde facem deplasări la crame. Sunt educaționale pentru că împrietenește omul cu locul”, a dezvăluit el.

 

VEZI TOATE DECLARAȚIILE ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS 


AICI GĂSEȘTI ULTIMUL EPISOD DIN WINE TRIPS ROMÂNIA




Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni