Sfaturi pentru a depăși cu bine sezonul rece. Care sunt cei trei piloni ai unei imunități de fier 

27 Octombrie 2021, 12:17


	Sfaturi pentru a depăși cu bine sezonul rece. Care sunt cei trei piloni ai unei imunități de fier 
Autor: Cristina Tapu

Sezonul rece bate la ușă, iar noi trebuie să luăm măsurile necesare pentru a ne ajuta organismul să facă față temperaturilor scăzute și agenților patogeni cu care intră în contact zi de zi. Invitat în platoul emisiunii Vorbește lumea, medicul primar Alin Popescu a oferit sfaturi utile care, puse în aplicare, pot contribui la creșterea imunității. 

Alin Popescu a vorbit despre imunitate. "Când spunem imunitate spunem o apărare pe care organismul o are în mod normal și prin care luptă cu agresorii externi. Vorbim despre două tipuri de imunitate. Cea înnăscută și cea dobândită pe care o obținem fie dacă am făcut boala respectivă, fie dacă ne-am vaccinat". 

Întrebat cum ne putem ajuta organismul să lupte împotriva factorilor externi dăunători, medicul Alin Popescu a oferit un răspuns amplu. "Organismul poate fi ajutat respetând o dietă echilibrată și variată, o hidratare corespunzătoare, orele de somn, fără să facem excese bahice. Organismul este ajutat de echilibru. Aceștia sunt cei trei piloni de la care pornește o imunitate bună", a menționat medicul. 

Vezi sfaturile oferite de către medicul Alin Popescu în materialul video de mai sus 
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies