Știai că... un cartier întreg a fost demolat pentru a fi construită Casa Poporului? De ce a luat această hotărâre Ceaușescu 

04 Octombrie 2022, 12:49

Autor: Alina Popa

Casa Poporului sau Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume și cea mai scumpă și grea clădire administrativă din lume, potrivit World Records Academy.  

Uriașa clădirea are 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane. Puțini știu că în locul în care se înalță astăzi una dintre cele mai emblematice clădiri ale României a existat un cartier cu străduțe mici și case vechi cu aer boem. Cartierul Uranus era populat de negustori, meșteșugari și proprietari de mici afaceri. 

„Atunci când a venit cutremurul din 1977, inginerii în care Ceaușescu avea foarte multă încredere i-au spus că aici, în spate, unde la acel moment era Cartierul Uranus, ar fi cel mai sigur loc din București în caz de seism. Așa că Nicolae Ceaușescu a decis să radă acest cartier de pe fața pământului. Așa că 10.000 de locuințe au fost demolate și 50.000 de oameni au fost mutați în blocuri”, a povestit reporterul Vorbește lumea.

Mai multe în materialul VIDEO de mai sus
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies