Titi Aur, sfaturi de supraviețuire în caz de accident auto

15 Iunie 2021, 13:29

Autor: Alina Popa

Mulți șoferi implicați în accidente rutiere nu știu ce au de făcut atunci când fie rămân blocați în mașină, fie nu își pot scoate centura de siguranță. 

Pilotul Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat reporterului de la Vorbește lumea ce este de făcut în astfel de situații.

„Vorbim despre tamponare. În momentul impactului trebuie să ne încordăm cât mai bine, cât mai tare... cu cât ești mai atent și mai încordat, cu atât vei suporta mai ușor impactul. Trebuie să ne ținem foarte bine de orice avem în mașină. De volan, cel de la volan, sau de mâner, sau de scaunul din față cei care stau în spate, în cazul unei tamponări. (...) Între 30 și 60 km/h apar leziuni. Adică coaste rupte, clavicula ruptă, întinderi musculare", a explicat Titi Aur. 

În cazul unei răstunări sunt câțiva pași foarte importanți pe care trebuie să-i urmăm pentru a rămâne în siguranță. 

“Când ne răsturnăm în apă, cum au fost atâtea situații de mașini răsturnate în Dâmbovița și cei din mașină s-au înecat. S-au înecat în primul rând pentru că nu au știut să își deschidă centura. Ea nu se deschide dacă tu ești atârnat. Trebuie să detensionezi centura și următorul pas trebuie să aștepți să intre apa. Trebuie să ai acea putere de concentrare și să nu intri în panică. Să aștepți să intre apa în mașină și apoi să ieși tu prin geamul deschis. Să nu încerci să ieși în timp ce intră apa pentru că nu vei reuși. E greu, complicat, dar e singura șansă să te salvezi”, a spus Titi Aur. 

Vezi ce trebuie să faci în materialul VIDEO de mai sus
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies