• Emisiuni
  • Vorbește Lumea
  • Tot ce trebuie să știi despre custodia copilului. Sfaturi și atenționări de la avocatul Adrian Cuculis

Tot ce trebuie să știi despre custodia copilului. Sfaturi și atenționări de la avocatul Adrian Cuculis

Invitat în platoul Vorbește lumea, Adrian Cuculis a subliniat faptul că există o statistică îngrijorătoare în România, unde sunt mii de procese în fiecare an cu privire la “împărțirea minorilor”.

“Discutăm de până în 10.000 de dosare pe an în zona aceasta”, a declarat avocatul. 

Acesta a explicat că de multe ori copilul se transformă în monedă de schimb.

“La un moment dat pentru unii dintre părinți nici măcar nu e important să obțină copilul, important este să-l enerveze pe celălalt. Și când transformi copilul într-o monedă de schimb în războiul ăsta deschis, asta e cea mai mare tragedie pentru că tu de fapt nu mai urmărești să îți îndeplinești dragostea aia față de el, pur și simplu vrei să te răzbuni pe partenerul de viață și să-i faci tot felul de șicane”, a declarat avocatul Cuculis.

Cum se stabilește custodia copilului

“Custodia are o valență mai largă, în cadrul custodiei înseamnă să ai și copilul la tine acasă, înseamnă să se stabilească și un program de vizitare, înseamnă să ai și autoritate părintească. (…) În principal cine vine și face dovada că poate să aducă un plus valoare creșterii emoționale, fizice ș.a.m.d a copilului poate obține custodia copilului. O să vă spun o chestiune absolut cinică, o să se supere lumea pe mine… dacă stai mai bine financiar, realmente poți să obții custodia, respectiv domiciliul copilului la tine”, a mai spus avocatul. 

El a explicat că într-un divorț pe cale amiabilă, custodia copilului poate fi stabilită de comun acord, printr-o declarație la notarul public sau chiar și printr-un acord verbal între părinții copilului. 

Mai multe în materialul VIDEO de mai sus

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Vorbește Lumea

Articole pentru emisiune Vorbește Lumea

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni