Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Care este doza ideală și pentru cine e recomandată

14 Octombrie 2021, 10:25

Citeste mai mult despre: Vorbeste lumea, indicatii, vitamina D,

Alina Dumitrașcu, medic primar, a discutat la Vorbește lumea despre Vitamina D, o vitamină liposolubilă care are rol important în absorbția magneziului, calciului și fosforului de la nivelul intestinului.

 

Cel mai important rol este acela de a menține imunitatea la cote optime. În plus, ajută sistemul osos, are rol în prevenirea osteoporozei și ajuta la păstrarea unui bun sistem muscular. Exista studii care arată că doza zilnică administrată pentru un adult reduce numărul internărilor.

Din păcate, jumătate din populația României se confruntă cu deficit de Vitamina D, deficit care se traduce prin oboseala musculara, dureri osoase și tulburări de vedere. 

Doza ideală se stabilește în funcție de analize, cu medicul specialist. De regulă însă, este recomandată o doză de 2000 de unități la adultul tânăr, iar la cei care au peste 60 de ani sau se confruntă cu anumite probleme, se recomandă 4000 de unități. Și copiilor li se recomandă suplimente de vitamina D, dar în funcție de cerințele medicului specialist.
ȘTIRI SIMILARE

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies