• Emisiuni
  • Visuri la cheie
  • Valentin Ionașcu (Visuri la cheie) are emoții ca în facultate înainte de predarea unei noi case

Valentin Ionașcu (Visuri la cheie) are emoții ca în facultate înainte de predarea unei noi case

Valentin Ionașcu (Visuri la cheie) are emoții ca în facultate înainte de predarea unei noi case

Arhitectul Valentin Ionașcu așteaptă cu nerăbdare sezonul 6 al emisunii Visuri la cheie. Show-ul revine la PRO TV miercuri, 11 septembrie 2019, la ora 20.30. 

Până atunci Valentin dezvăluie într-un interviu exclusiv ce emoții a trăit la filmări, cum petrece timp cu soția lui și care sunt pasiunile lui „nebune”.

Ești pregătit pentru noul sezon Visuri la cheie?

„Oricât de mult m-aș pregăti pentru acest proiect, mă surprinde de fiecare dată. Începând de la oamenii pe care îi întâlnesc, cu poveștile lor emoționante, casele ce ascund multe mistere și probleme între pereții lor și până la momentele de criză din șantier, când trebuie să evaluez și să iau deciziile contra cronometru. Îmi plac aventura și adrenalina și pot să gestionez situațiile limită. Așadar, Visuri la cheie este în continuare extrem de interesant și ofertant, pe toate nivelurile de percepție”.

Cum te simți să te întorci pe platourile emisiunii Visuri la cheie?

„Mi-a fost dor de atmosfera de filmare, de tot mecanismul din spatele proiectului, de toți oamenii care îl fac posibil. Perioada premergătoare fiecărei predări, cu șantiere încheiate uneori în zorii zilei, îmi amintește mult de facultate, când nopțile se făceau albe înainte de predarea proiectelor. Pot spune oare că rămân mereu tânăr? Mă încarcă enorm momentul în care familia revine acasă, trăiesc și spun alături de ei MUTĂ AUTOCARUL! Și asta mă face fericit că sunt din nou la filmări”.

Vezi AICI câteva imagini din emisiunea de miercuri seară!

Cum ți se par noii colegi? Vă înțelegeți bine?

„Au venit vechii care, de fapt, sunt noii colegi. Am fost curios să-i cunosc și, până acum, jos pălăria! Suntem diferiți din multe puncte de vedere și fiecare are perspectiva sa, iar după prima predare, când am văzut cum totul s-a legat, cum s-au armonizat amenajările între ele, mi-am zis că e o întâmplare fericită. Ei bine, nu e întâmplare, chiar avem chimie și, pe lângă muncă până spre dimineață și multele ore de filmări, avem momente hazlii, râdem mult și ne simțim bine împreună. Și poate cel mai important lucru este că atunci când ai nevoie de un umăr, îl găsești acolo. E multă energie bună în echipa și asta îmi place foarte mult.” 

Citește și: Valentin Ionașcu visa să fie pilot. De ce a rămas „cu picioarele pe pământ”

Știm deja că îți place să faci snowboard. Mai practici și alte sporturi extreme sau alte sporturi, în general?

„Cu toate că merg pe șosele cu motorul, îl pot încadra ușor la sporturi extreme. Îmi place să merg pe două roți, cu toate că evenimentele din trecut, și aici mă refer la două accidente, au lăsat câteva sechele, dar e o plăcere căreia nu-i pot spune nu. De curând, am încercat și wakeboard-ul și cred că am găsit o alternativă în sezonul de vară pentru snowboard. Este mult mai solicitant, dar cred că ține de tehnică și exercițiu – eu fiind la început, obosesc destul de repede.” 

Tu ești la filmări, soția ta e ocupată cu organizarea nunților/evenimentelor. Cum găsiți timp pe care să-l petreceți împreună?

„Ultimul an a venit cu schimbări în echipa Wedding Details, au evoluat și acum sunt 7 fete care organizează nunți, așadar e puțin mai ușor să găsim timp pentru noi, chiar și în weekend-urile din plin sezon. Mă bucur însă că își păstrează atitudinea organizatorică și în familie, suprapune calendarul ei cu al meu și aflu din timp despre o posibilă vacanță sau un weekend în familie.

Anul acesta am filmat în zona Brașovului și după ce am terminat filmările și am mutat autocarul, ne-am intersectat, am stat puțin în Brașov și apoi în Sibiu unde ea, evident, avea un eveniment alături de echipă. Am petrecut câteva zile și la mare și sperăm, în funcție de filmări, să reușim încă o sincronizare în toamnă, ca să-i facem o surpriză lui Achim și să mergem împreună într-un loc cu totul special. Dacă ne iese, vă povestesc.”

În ce stil arhitectural te regăsești cel mai mult?

„Îmi plac lucrurile frumoase ce mă înconjoară. De ceva vreme am început să fiu mai atent la tot ce înseamnă natură și bucuriile pe care ea ni le oferă. Îmi plac materialele de construcție naturale și încurajez oamenii să fie mult mai atenți la ce și cât consumă, pentru că toate au impact asupra naturii. Putem să folosim mai puțin, mai bine, mai cu grijă și cu folos, pentru că Less is More, așa cum spunea unul dintre fondatorii arhitecturii moderne, Mies van der Rohe”.

Ce te încântă cel mai tare în noul sezon Visuri la cheie?

„Îmi place foarte mult că, făcându-mi meseria, pot ajuta pe cineva într-un timp foarte scurt. De la primul caz al sezonului trecut am fost fascinat de viteza cu care se întâmplă lucrurile, de implicarea și dedicarea tuturor pentru a aduce fiecare vis, la cheie. Nu aș putea să compar cazurile, poveștile sunt cutremurătoare de fiecare dată, însă sunt foarte încântat de energia pe care o avem și de felul în care ne iese munca în echipă. Sunt sigur că veți observa și voi, din fața ecranelor, bucuria din sufletele noastre.”

Vezi și: VIDEO Valentin Ionașcu - Fericirea se ascunde în lucruri mărunte

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Visuri la cheie

Articole pentru emisiune Visuri la cheie

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni