• PRO TV
  • Vedetele din România care au înfiat copii pentru a le oferi o familie iubitoare

Vedetele din România care au înfiat copii pentru a le oferi o familie iubitoare

Vedetele din România care au înfiat copii pentru a le oferi o familie iubitoare

Fie că au avut dificultăți în a face copii, fie că și-au dorit să ofere un cămin unor copii părăsiți, vedetele din România au apelat la adopție în anumite momente ale vieții lor. Cine sunt persoanele publice din România care și-au mărit familiile cu copii înfiați.

Procedurile prinvind adopția unor copii abandonați pe teritoriul României s-au simplificat în ultimii ani. Însă, înainte de relaxarea legislației din domeniu unii români s-au luptat ani la rând pentru a obține dreptul de a înfia. Printre cele mai cunoscute vedete de la noi care au adoptat copii din centrele de plasament este cântăreața Elena Cârstea.

Elena Cârstea

În 1998, artista a decis să adopte o fetiță pe nume Sanda, pe care a descoperit-o într-un centru de plasament. Un an mai târziu, Elena Cârstea s-a îndrăgostit de o altă fată abandonată, Adriana, pe care a înfiat-o. Azi, cele două fete ale ei trăiesc în SUA și au luat calea armelor. Adriana (21 de ani) este soldat în Armata americană și a primit misiuni în Coreea de Sus. Sanda (23 de ani) activează în Garda Națională și o face mândră pe mama ei, fiincă participă la misiuni de salvare.

My family all together finally

Publicată de Elena Carstea Muttart pe Vineri, 4 septembrie 2020

Elena Cârstea s-a mutat definitiv în SUA în anul 2006, unde locuiește cu soțul ei, Glenn Muttart. 

Citește și: Prima poză cu Maria, fetița de 6 ani adoptată de Victor Ponta și Daciana Sârbu

Horia Brenciu

Detectivul de la Masked Singer România are trei fete în casă, pe care le crește împreună cu soția lui, Alice Dumitrescu. În 2016, cântărețul a anunțat că el și soția lui au înfiat un băiat de doi ani și jumătate.

Toma este băiatul nostru. Are 2 ani și 6 luni. Este adevărat că nu l-a purtat Alice în burtă, însă este băiatul nostru din clipa în care a venit pe lume. Este o minune de copil, este inteligent, talentat la cântat și la fotbal, și extrem de iubitor. Este dragostea noastră și a tuturor celor care-l cunosc. Dumnezeu este mare și ne-a dat acest dar minunat pe lângă cele 3 fete”, spunea atunci Horia Brenciu pentru revista Life.

Toma este foarte talentat la tenis, datorită tatălui său care a insitat cu lecțiile de specialitate.

Luminița Anghel

Luminița Anghel (52 de ani) era căsătorită cu fostul fotablist Marcel Pușcaș când l-a înfiat pe David. Azi, fiul ei are 23 de ani și nu este într-o relație prea bună cu mama adoptivă. Luminița Anghel mai are un băiat pe nume Filip (9 ani) cu actualul soț, Silviu Dumitriade.

Dragoș Bucur

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru și-au mărit familia în 2017, când au adoptat-o pe Roxana, o fetiță de etnie romă care se afla într-un centru de plasament. Cei doi au împreună doi copii biologici, o fată și un băiat, însă au vrut să ofere o șansă la o viață mai bună unui suflet fără familie.

Pentru a o adopta pe Roxana, Dana și Dragoș au întocmit o listă cu copiii din sistemul de plasament pe care nu i-a dorit nimeni și au ales-o pe ea fiindcă s-a integrat în familia lor din prima. Azi, fiica lor înfiată are 8 ani.

Oana Sîrbu

Cântăreața de muzică ușoară a devenit mamă în vara anului 2009, când a adoptat un băiat de doar câteva luni. Pe atunci se afla într-o relație cu jurnalistul Robert Turcescu, însă cei doi au decis să se despartă în 2013. Azi, băiatul pe care l-au adoptat împreună, Alex Stelian, are 11 ani și petrece mult timp cu mama lui.

Bogdan Oprea

Fondatorul companiei de securitate BGS, Bogdan Oprea, are o poveste de viață frumoasă, pe care a dezvăluit-o în cadrul emisiunii Șef sub acoperire. După doi copii biologici, Bogdan Oprea a decis, împreună cu actuala lui soție, să adopte o fetiță pe care a văzut-o în emisiunea Visuri la cheie.

Ea a fost bătută de concubinul bunicii și dusă la spital în stare destul de gravă. Abia după 3 zile am reușit s-o iau în brațe, arătându-i pe telefon niște filmulețe cu niște pisoiași”, spunea atunci Bogdan Oprea.

Teo Trandafir

Maia era doar un ghemotoc atunci când Teo a cunoscut-o. Vedeta de televiziune a recunoscut că nu și-a dorit să aibă copii până în ziua în care a întâlnit-o pe fetița care azi îi poartă numele. A înfiat-o în 2004, pe când fetița avea doar 3 luni. Azi, Maia are 16 ani și e o adolescentă încântătoare.

Iubirea unei vieți. Cum o fi să știi că ești iubirea unei vieți, copilul meu, că n-am înțeles până acum, explică-mi tu, te rog, că tu știi... Cum de Dumnezeu m-a ales tocmai pe mine, pentru un așa miracol, care ești tu?”, se întreba Teo Trandafir, pe Instagram.

Ionel Ganea

Fostul fotbalist român și soția lui, Daniela, au înfiat o fetiță în 1997. Ioana Ganea, azi în vârstă de 24 de ani, a devenit, la rândul ei, mamă în 2018, când a adus pe lume un băiețel. David Ioan l-a făcut pe Ionel Ganea cel mai tânăr bunic al Generației de Aur a fotbalului românesc.

Fostul internațional român mai are un fiu, pe nume George, care s-a născut pe cale naturală la trei ani după ce Ioana a fost adoptată.

Fotografii: Agerpres/PRO TV

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni