• PRO TV
  • VIDEO Natalia Duminică s-a scăldat în apa rece ca gheața, la mănăstire

VIDEO Natalia Duminică s-a scăldat în apa rece ca gheața, la mănăstire

VIDEO Natalia Duminică s-a scăldat în apa rece ca gheața, la mănăstire

Ne-a arătat că știe să danseze din buric, la Românii au talent, iar acum demonstrează că apa nu-i niciodată destul de rece când vine vorba de respectat o tradiție veche.

Natalia Duminică a respectat tradiția de Bobotează așa cum se cuvine, scăldându-se în apa rece ca gheața. Dansatoarea a sărbătorit sâmbătă Boboteaza pe stil vechi la o mănăstire din Republica Moldova. Tânăra și-a luat inima în dinți și a sărit în piscină, deși afară era un frig de-ți îngheța sângele în vene.

Îmbăcată într-un costum de baie dintr-o singură piesă, Natalia Duminică s-a scufundat de trei ori în apa înghețată și a făcut trei cruci. A ieșit din apă tremurând, dar încântată că a reușit să respecte tradiția și în acest an. Iată filmulețul pe care l-a postat pe contul ei de Facebook! 

Pe 19 ianuarie la noi e Boboteaza și e un obicei să ne scăldăm în apa unui izvor sau a unui râu, indiferent de temperatura de afară. Să vedem cine rezistă”, a spus dansatoatoarea, pentru PROTV.RO.

Natalia a petrecut Boboteaza pe stil vechi la Mănăstirea Condrița, situată lângă Chișinău. Creștinii de rit vechi sărbătoresc Crăciunul, Anul Nou și Boboteaza cu o întârziere de 13 zile, ca urmare a adoptării calendarului iulian. Acesta datează de pe vremea împăratului roman Iulius Cezar, sistem de calcul al timpului folosit de întreaga Creștinătate vreme de 15 secole. 

La începutul anilor ’20, cele mai multe biserici ortodoxe au decis să renunțe la calendarul iulian și să adopte calendarul gregorian, sau „de stil nou”. Azi, locuitorii din Republica Moldova, minoritățile de ruși lipoveni, bulgari, ucraineni și sârbi din România sărbătoresc Crăciunul, Anul Nou și celelalte sărbători de peste an pe baza calendarului iulian (pe stil vechi).



Natalia Duminică a ajuns în semifinala sezonului 8 Românii au talent, reușind să câștige premiul de originalitate.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni