• Advertoriale
  • (P) Pensiunea Casa Meburger 279 – raiul din Mercheașa, Brașov

(P) Pensiunea Casa Meburger 279 – raiul din Mercheașa, Brașov

(P) Pensiunea Casa Meburger 279 – raiul din Mercheașa, Brașov

Imaginați-vă o vale liniștită înconjurată de dealuri și păduri, un loc în care locuiesc aproximativ 400 de suflete, un loc în care începând cu luna mai și până la prima cădere a zăpezii, în fiecare seară la apus, copii și adulți ies la poartă pentru a se bucura de ciurda satului. Sătenii se întâlnesc, se împart strângeri de mână și zâmbete iar satul își încheie ziua. Unii doar admiră și se bucură de simplitatea locului, de acel sentiment de a fi mai aproape de origini, în timp ce alții își așteaptă animalele pentru a le duce la adăpost.

Gallery

Un asemenea loc este satul Mercheașa, situat la o oră distanță de mers cu mașina de Brașov. Iar în centrul acestui sat situat departe de aglomerația și stresul de la oraș, chiar vizavi de biserica fortificată, se află Casa Meburger 279. Casa noastră de oaspeți a cărei construcție a cerut multă sudoare și suflet și care după un lung periplu și-a deschis porțile către primirea oaspeților.

Pensiunea noastră, Casa Meburger 279, îmbină în numele ei o promisiune solemnă făcută la cumpărarea casei dar și o informație utilă. Ne aflăm la casa cu numărul 279 în satul Mercheașa în fosta casa construită de către familia Meburger. Aici am dărâmat casa veche păstrând doar fațada și am reconstruit-o de la -1,2 m în exact aceeași formă folosind materiale sustenabile noi și vechi.

Casa Meburger 279 vă pune la dispoziție 2 tipuri de camere: 3 camere standard și 2 camere superioare, fiecare cu baie proprie, o sală de mese cu 12 locuri precum și o spațioasă curte cu grădină. Un designer de interior foarte pasionat a ales stilul Wabi-sabi pentru frumoasa noastră pensiune. „Wabi-sabi” este un termen japonez care înseamnă în esență găsirea frumuseții în imperfecțiune. Wabi se referă la a trăi cu smerenie și simplitate în timp ce ești una cu natura, iar sabi este definită ca abilitatea de a accepta ciclul de viață a oricărui lucru așa cum este el, inclusiv defectele. Camerele noastre: Gorgan, Șobrihan, Urloie, Fântâna Hoților sau Vălicica au fiecare dintre ele un design diferit.

Aici la Casa Meburger 279 ne dorim să oferim mai mult decât o simplă cazare, vrem să fim un centru de experiențe. Venim cu o ofertă bogată de obiective ce se regăsesc aproape de noi: Bătrânul Carpaților, cel mai bătrân stejar din România, pășunea cu stejari seculari a satului, Complexul Geologic Racoș, Cetatea Rupea, Situl UNESCO Viscri, Cheile Vârghișului, Ferma de Animale de la Jimbor, Biserica fortificată din Homorod si multe altele.  

Ne plac poveștile spuse la foc, ne place pădurea, ne plac bicicletele și mișcarea în natură, ne plac tradițiile și lemnul vechi iar rachiul de prună făcut de noi reușește să apropie și să domolească inimile celor care ne vizitează.

Avem de asemenea si o colaborare cu un punct gastronomic local, Liviuța de peste drum, gătește cu suflet și cu bucate alese, toate din grădina ei proprie. O recomandăm tuturor celor care ne vizitează și avem cea mai mare încredere că bucatele ei pot completa o vizita la noi.

Serviciile noastre presupun pe lângă cazare, ghidaj local, drumetii si plimbari cu bicicleta electrica pe dealurile din jur, picnicuri in natura, plimbări cu căruța sau călare prin livada cu meri, experiențe inedite la ferma de oi sau la ferma de animale sălbatice, vizionarea de animale sălbatice în natură și multe altele.

Vă așteptăm și pe voi să ne descoperiți raiului nostru din Mercheașa.

Casa Meburger 279 - Silviu Neculai-Pelei

https://casameburger279.ro/

https://www.instagram.com/casameburger279/

https://www.facebook.com/casameburger279/

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite