• PRO TV
  • „NASTY”, documentarul despre Ilie Năstase, face parte din selecția Festivalului de la Cannes! Ce români celebri vor defila pe covorul roșu

„NASTY”, documentarul despre Ilie Năstase, face parte din selecția Festivalului de la Cannes! Ce români celebri vor defila pe covorul roșu

„NASTY”, documentarul despre Ilie Năstase, face parte din selecția Festivalului de la Cannes! Ce români celebri vor defila pe covorul roșu

„NASTY", documentarul despre viaţa şi cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecţia celei de-a 77-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes!

Cannes, recunoscut drept unul dintre cele mai apreciate festivaluri de film la nivel global, aduce anual pe covorul roșu sute de staruri internaționale care își prezintă cele mai noi creații cinematografice. Printre invitații de anul acesta se numără și regizorii Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu şi Tudor D. Popescu, datorită documentarului „Nasty” care portretizează viața și cariera tenismenului Ilie Năstase.

"NASTY" prezintă povestea carierei lui Ilie Năstase și influența sa asupra lumii tenisului, cu intervenții ale unor personalități precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith și Phil Knight. Documentarul a avut premiera națională pe 16 aprilie, la Sala Palatului din București, în fața a peste 3000 de spectatori și invitați, printre care s-au numărat și Ilie Năstase, Ion Țiriac, Boris Becker, Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi.

Acum, acest documentar românesc va fi vizionat și de marile personalități ale lumii, la Festivalul de la Cannes. 

„Este extraordinar că NASTY a fost selecţionat anul acesta la Cannes. În Franţa, Ilie Năstase este la fel de iubit ca în România. Includerea documentarului în selecţia festivalului este o recunoaştere a muncii noastre de echipă şi o dovadă că poţi fi selecţionat la Cannes şi cu un film care nu e neapărat în zona cinema-ului de autor. E un pas înainte şi spre distribuţia internaţională a filmului, sper să fie văzut în toată lumea. I-am dat vestea şi lui Ilie şi s-a bucurat foarte tare”, a spus Tudor Giurgiu.

Ce români celebri vor defila pe covorul roșu

Anul acesta la Cannes vor defila mai mulți români celebri, printre care Ilie Nastase, Ion Tiriac, Virginia Ruzici, Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu şi Tudor D. Popescu , Cosmin Hodor (producător „Nasty”) si Bogdan Craciun (producator executiv).

Imagini de la festival pot fi văzute în videoclipul de mai jos:

Foto: Profimedia

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni