• PRO TV
  • Cum afli unde votezi. În câteva secunde, afli de care secție de votare aparții și poți vota pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

Cum afli unde votezi. În câteva secunde, afli de care secție de votare aparții și poți vota pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

Cum afli unde votezi. În câteva secunde, afli de care secție de votare aparții și poți vota pentru alegerile locale din 9 iunie 2024

Alegerile locale și europarlamentare de duminică, 9 iunie, vin cu o noutate când vine vorba de programul secțiilor de votare. Programul de funcționare al acestora a fost prelungit cu o oră, până la ora 22:00.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se vor închide la ora 22:00, față de ora 21:00, cum a fost la precedentele alegeri. Noutatea se va aplica la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

Președinții secțiilor de vot pot decide prelungirea votului până la ora 23:59, dacă situația o impune, a declarat săptămâna trecută, într-o conferință de presă, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă.

„Votarea începe la 7 dimineața și se termină la ora 22:00. Totuși, acolo unde, în mod excepțional, președintele secției de votare decide, pentru că observă că sunt cetățeni care încă nu au apucat să voteze, dar ei se află în interiorul secției de votare sau în preajma, în imediata apropriere a secției de votare și stau la rând pentru a-și exercita dreptul la vot, președintele secției de votare poate să decidă prelungirea votării până la 23:59, când sistemul electronic de înregistrare la vot va fi închis automat”, a spus președintele AEP.
Pentru cei care nu știu la ce secție de votare sunt înscriși, este foarte simplu. Trebuie să intre pe site-ul https://registrulelectoral.ro/, să introducă codul numeric personal și numele de familie, iar rezultatul este generat instant.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni