• PRO TV
  • Cât curaj! Un copil cu mâna fracturată și-a salvat prietenul de la înec: "Mi-am dat ghipsul jos și am sărit după el"

Cât curaj! Un copil cu mâna fracturată și-a salvat prietenul de la înec: "Mi-am dat ghipsul jos și am sărit după el"

Cât curaj! Un copil cu mâna fracturată și-a salvat prietenul de la înec: "Mi-am dat ghipsul jos și am sărit după el"

Erou la doar 14 ani, după ce și-a salvat prietenul de la înec cu toate că avea mâna fracturată! Incidentul a avut loc sâmbătă seară, la un lac aflat la ieşirea din municipiul Sibiu spre Poplaca.

Doi jandarmi sibieni au ajutat un copil care risca să se înece, după ce a intrat într-un lac ca să își recupereze jucăria.

Sâmbătă seară, în jurul orei 21:00, doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu au intervenit de urgenţă pentru a salva un copil de la înec.

Potrivit Jandarmeriei Române, trei băieți, cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani, se jucau în zona unui lac aflat la ieșirea din municipiul Sibiu înspre Poplaca. Unul dintre ei a intrat în apă pentru a recupera o jucărie și nu a mai putut ieși, existând pericolul de a se îneca. Prietenul acestuia, aflat pe mal, a sunat imediat la 112, apoi a luat decizia de a-și rupe ghipsul de la mână pentru a intra după băiat. Pentru că avea mâna fracturată, nu a reușit să îl scoată de tot din apă pe copil.

Unul dintre jandarmii care se afla în serviciu la dispeceratul unității a auzit pe stație apelul și și-a dat seama că băieții sunt foarte aproape de el. A luat cu el încă un coleg care urma să intre în serviciu și au fugit la locul indicat.

Când au ajuns, băiatul fusese tras foarte aproape de mal de către prietenul său. Era aproape de hipotermie.

Jandarmii au reușit să îl scoată la mal și să-l așeze într-o poziție de siguranță. Ulterior, copilul a fost preluat de un echipaj SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Acum copilul se află internat în spital și este în stare stabilă. Și prietenul său, cel care a scris povestea salvării, este bine. Medicii i-au pus din nou în ghips mâna fracturată, iar acum este acasă.

Lecție de curaj

Băiatul, cu mâna în ghips, care și-a salvat prietenul de la înec, a povestit cum s-a petrecut totul: „El a luat 2, 3 guri de apă și încerca să se zbată să nu se ducă la fund. Fratele lui mai mic a sunat la 112, mi-am dat ghipsul jos și am sărit după el. Am încercat să mă duc cât mai repede și să-l trag cât mai bine încât să nu mă bage nici el la fund. La mijloc am simțit că nu sunt în siguranță deloc. Am încercat să trag ghipsul foarte tare până a ieșit și după am încercat să plonjez direct în apă și să mă duc cu viteză cât mai aproape de el, și de acolo am încercat să-i spun ce să facă, să fie atent, să nu se panicheze și să-l trag cât mai aproape de mal,” a povestit băiatul.

Foto oradesibiu.ro

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni