• PRO TV
  • Afla de ce e bine sa mananci salate! VIDEO

Afla de ce e bine sa mananci salate! VIDEO

Afla de ce e bine sa mananci salate! VIDEO

Pentru a-i face fata cu brio premenopauzei, o perioada delicata din viata unei femei, specialistii recomanda o dieta bogata in salate, combinate cu seminte de in sau de canepa. In plus, specialistii pledeaza pentru expunerile la soare dupa-amiaza tarziu. Baile usoare de ultraviolete pot regla intreg sistemul homonal.  

Bufeuri, dureri de cap, irascibilitate - sunt simptome frecvente atat in perioada de premenopauza, cat si in menopauza. Acestea apar din cauza scaderii dramatice a secretiei de hormoni estrogeni. Este perioada cand multe femei se plang inclusiv din cauza excesului ponderal.

"Faptul ca suntem pe scadere din punctul de vedere al nivelului hormonilor, faptul ca punem pe seama hormonilor ingrasarea sunt scuze, pentru ca daca tinem sub control numarul de calorii ingerate, atunci putem trece prin perioada menopauzei cu aceesi greutate", precizeaza conf. dr. Lygia Alexandrescu, nutritionist.

Puteti atinge acest obiectiv daca respectati un program 5 mese frugale pe zi. Acestea va feresc de senzatia acuta de foame si astfel tineti sub control caloriile. In plus, evitati dezechilibrele glicemice care pot sa genereze apetit excesiv. Si nu uitati sa strecurati in meniu alimentele puternic estrogenice cum sunt semintele de in, de canepa sau de marar.
 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni