• PRO TV
  • Amy Winehouse, pe prima pozitie in topul albumelor din Marea Britanie, la o saptamana de la deces!

Amy Winehouse, pe prima pozitie in topul albumelor din Marea Britanie, la o saptamana de la deces!

Amy Winehouse, pe prima pozitie in topul albumelor din Marea Britanie, la o saptamana de la deces!

Albumul "Back to Black", celebrul material discografic lansat de Amy Winehouse in 2006, a ajuns din nou pe prima pozitie in topul albumelor din Marea Britanie, la o saptamâna de la decesul cântaretei, descoperita moarta in apartamentul ei din Londra, in 23 iulie.

Albumul "Back to Black", al doilea si ultimul album de studio al lui Amy Winehouse, a detronat discul cântaretei britanice Adele - "21"- de pe prima pozitie in topul britanic. Totodata, albumul de debut al cântaretei decedate pe 23 iulie, intitulat "Franck", a ajuns pe locul al cincilea.

Cântece interpretate de Amy Winehouse ocupau duminica cinci pozitii in Top 40 al single-urilor din Marea Britanie.
"Back to Black" a ajuns in fruntea topului britanic al albumelor in anul in care a fost lansat (2006), iar in 2007 a fost albumul cu cele mai mari vânzari din Marea Britanie.

Cântareata si compozitoarea britanica Amy Winehouse, în vârstă de 27 de ani, a fost găsită moartă, pe 23 iulie, in apartamentul ei din Londra. Muzica ei combina elemente de jazz, soul si rhythm and blues, cântareata facându-se remarcata pentru vocea sa puternica, contralto, care ii permitea sa atinga note muzicale foarte joase.

A debutat in 2003 cu albumul intitulat "Frank", pentru care a primit o nominalizare la Mercury Prize. In 2007, Winehouse a câstigat un premiu BRIT la categoria "cea mai buna cântareata britanica" si o nominalizare pentru "cel mai bun album britanic" - "Back to Black".

Acest album, produs de Mark Ronson, a câstigat locul intâi in topul albumelor din Marea Britanie si a debutat pe locul sapte in topul U.S. Billboard 200, devenind cel mai mare debut pentru un album realizat de catre o cântareata britanica.

Winehouse a fost recompensata cu cinci premii Grammy in 2008, pentru "inregistrarea anului", "cântecul anului" si "cea mai buna interpreta", cu piesa "Rehab", "cel mai bun album pop" - "Back to Black" - si la categoria "debutantul anului".

Sursa: mediafax

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni