• PRO TV
  • Primele semne ale maturitatii sexuale! Ce e de facut? VIDEO

Primele semne ale maturitatii sexuale! Ce e de facut? VIDEO

Primele semne ale maturitatii sexuale! Ce e de facut? VIDEO

Monitorizati atent semnele de pubertate precoce la copii! Aceasta se instaleaza inaintea varstei de 9 ani.    Astfel, la primele manifestari ale maturitatii sexuale, mergeti la endocrinolog. In plus, ajustati dieta copilului pentru ca greutatea in exces, dar si multi coloranti si aditivi alimentari, determina pubertatea precoce.

Observati ca micutul creste foarte repede? E deja momentul sa va adresati unui medic endocrinolog.

"Accelerarea vitezei de crestere, saltul statural, e primul semn ca pubertatea se apropie sau a inceput deja", precizeaza dr. Dana Voicu, medic specialist endocrinolog.

Urmeaza aparitia parului pubian, dezvoltarea testiculara excesiva inainte de 9 ani sau a sanilor inainte de 8 ani. Aceste situatii trebuie investigate cu atentie. La inceput, copilului i se face o radiografie de mina prin care se vede varsta reala a oaselor. Urmeaza teste hormonale si ecografia utero-ovariana pentru fetite si cea testiculara pentru baieti.

In cele mai multe cazuri, se diagnosticheaza o deblocare precoce a hormonilor care declanseaza pubertatea. In lipsa tratamentului, efectele sunt nedorite.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni