• PRO TV
  • Afla care e varsta ideala de la care copiii ar trebui sa renunte la scutece! VIDEO

Afla care e varsta ideala de la care copiii ar trebui sa renunte la scutece! VIDEO

Afla care e varsta ideala de la care copiii ar trebui sa renunte la scutece! VIDEO

Folositi cat mai rar scutecele de unica folosinta la copiii mai mari de 2 ani. Iata recomandarea pediatrilor pentru ca micutii sa aiba o dezvoltare corecta.

In plus, din primele luni, monitorizati-i cu atentie. In felul acesta puteti descoperi anomalii ale aparatului urinar, frecvente atit la fetite cit si la baietei, spune Oana Cuzino la "Ce se intampla, doctore?".

Dupa varsta de un an si jumatate, un copil normal isi poate controla sfincterele. In aceste conditii, micutul trebuie obisnuit treptat sa stea fara scutece de unica folosita.

Cand micutii poarta scutece de unica folosinta, parintii trebuie sa verifice regulat si mictiunea spontana. Este usor de observat daca expuneti copilul la o diferenta de temperatura. Aceasta poate provoca rapid mictiuni.

Chirurgii pediatri sfatuiesc parintii sa fie atenti la detaliile mictiunii. Aceasta pentru a depista posibile malformatii de aparat urinar. Sunt frecvente atat la fetite cit si la baieti.

Una dintre cele mai frecvente malformatii se numeste hipospadias. La baieti, aceasta presupune anomalii de deschidere a uretrei. De obicei, se diagnosticheaza in maternitate, de catre medicul neonatolog. Chiar daca malformatia e minora, poate trece initial neobservata. Trebuie insa corectata chirurgical intre 6  luni si 2 ani.

Astfel, copilul are sanse maxime pentru o dezvoltare a normala a aparatului urinar.

Afla mai multe detalii din video de mai jos:

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni