• PRO TV
  • Michael Jackson era aproape orb inainte de a muri. Nu ar fi putut sa-si provoace moartea

Michael Jackson era aproape orb inainte de a muri. Nu ar fi putut sa-si provoace moartea

Michael Jackson era aproape orb inainte de a muri. <span style="color:#f00;">Nu ar fi putut sa-si provoace moartea</span>

Medicul legist care a efectuat autopsia lui Michael Jackson a declarat, marti, ca starul era prea slabit ca sa-si fi administrat singur propofol - substanta anestezica ce i-a provocat moartea -, in timp ce Conrad Murray, acuzat de uciderea cântaretului, spune ca acesta era aproape orb.

Medicul legist Christopher Rogers a facut aceasta declaratie marti, la Curtea Superioara din Los Angeles, unde a fost chemat sa depuna marturie in procesul medicului Conrad Murray, judecat pentru omuciderea involuntara a cântaretului Michael Jackson.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, in special din cauza "unei grave intoxicari" cu propofol. Conrad Murray a recunoscut ca i-a administrat propofol cântaretului american in dimineata mortii acestuia - la cererea lui expresa -, insa a respins acuzatiile procurorului potrivit carora si-a parasit pacientul si i-a asigurat ingrijiri medicale "foarte indepartate de standardele cerute".

Marturia lui Rogers este total opusa tezei avocatilor apararii, potrivit carora "regele muzicii pop" si-ar fi administrat singur doza de medicament care i-a provocat moartea.

Marturia medicului Christopher Rogers, de la Institutul de medicina legala din Los Angeles, a fost insotita de proiectia unei fotografii socante: cea a cadavrului gol al starului, pe masa de autopsie, cu partile genitale acoperite de o banda neagra.

Mama artistului, Katherine Jackson, si una dintre surorile acestuia, Rebbie - singurele membre ale familiei Jackson care au participat la audierile de marti dimineata -, au parasit sala de judecata inainte de marturia lui Rogers, nu au vazut aceasta fotografie socanta si nu au auzit detaliile despre autopsie.

Invitat de procurorul David Walgren sa explice cauza mortii lui Michael Jackson, Rogers a spus ca aceasta a fost o "grava intoxicare cu propofol", un anestezic puternic pe care Jackson il folosea ca somnifer si pe care Murray a recunoscut ca i l-a administrat pe 25 iunie 2009.

Intrebat apoi despre motivele care pot conduce la calificarea decesului starului drept omucidere, Rogers a spus ca "circumstantele nu sprijina ideea autoadministrarii" propofolului, in conditiile in care avocatii apararii spusesera ca Michael ar fi luat o doza suplimentara de anestezic in absenta medicului tau.

"Murray a spus ca a parasit camera lui Michael Jackson timp de 10 minute, dupa ce i-a administrat propofol, si ca la intoarcere acesta nu mai respira", a spus Rogers.

Pentru ca sa-si administreze o doza, "Michael Jackson ar fi trebuit sa se ridice - el fiind deja sub influenta propofolului -, sa fie capabil sa si-l administreze, sa-si fi facut efectul propofolul si sa i se opreasca respiratia, toate acestea in 10 minute", a spus legistul.

Ipoteza pare "putin probabila", iar mai probabila este ideea ca Murray a gresit dozarea anestezicului, mai ales ca in camera nu exista niciun aparat de masurat.

Totodata, Rogers a spus ca propofolul "nu era un medicament potrivit" pentru a trata insomnia, având in vedere riscurile implicate de administrarea acestuia. De asemenea, tratamentul a fost facut la domiciliul cântaretului, un loc nepotrivit, dat fiind ca, in eventualitatea stopului cardiorespirator, nu exista in acel loc un echipament medical pentru reanimare.

Rogers a mai declarat ca Michael Jackson avea o stare de sanatate "mai buna decât media persoanelor de vârsta sa", avea un nivel bun al colesterolului, iar arterele sale erau curate.

Totusi, el avea prostata inflamata, dificultati la urinare si suferea de vitiligo, o maladie caracterizata printr-o depigmentare a pielii.

Marti dimineata a fost difuzata si inregistrarea interogatoriului la care a fost supus Conrad Murray la doua zile dupa moartea starului. In aceasta inregistrare, Murray spune ca starul era aproape orb si avea enorme dificultati la urinare. "Vederea lui era foarte, foarte proasta. Am putea spune ca era orb", a spus Murray.

De altfel, in momentul mortii, Michael Jackson purta un cateter pentru recoltarea urinei si un tub nazal prin care primea oxigen.

Totodata, Murray spune in inregistrare ca lui Jackson i se intâmpla sa urineze pe el.

Murray a mai povestit ca l-a tratat deseori pe Michael Jackson pentru deshidratare si epuizare si ca starul se hranea foarte prost, pentru ca "nu-i placea sa manânce", iar atunci când mânca, prefera orezul si puiul. El a mai spus ca Michael i-a povestit ca mama lui il obliga sa manânce in copilarie, de aici dezinteresul pentru a se hrani.
Conrad Murray a adaugat ca Michael Jackson mergea de trei ori pe saptamâna la cabinetul dermatologului sau, Arnold Klein, si ca, dupa aceste vizite, de obicei se simtea rau.

In cazul in care va fi condamnat, medicul in vârsta de 58 de ani, eliberat pe cautiune dupa ce a fost pus sub acuzare in februarie 2010, risca o pedeapsa de pâna la patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a practica medicina.

Mediafax

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni