• PRO TV
  • Mos Craciun vine cu barca. Cum se sarbatoreste Craciunul in tarile exotice :)

Mos Craciun vine cu barca. Cum se sarbatoreste Craciunul in tarile exotice :)

Mos Craciun vine cu barca. Cum se sarbatoreste Craciunul in tarile exotice :)

Te-ai intrebat vreodata cum ajunge Mosul pe plajele din Hawaii? Sau ce primesc copiii japonezi in dar de Craciun? Noi am fost curiosi si iata ce am aflat!

Mosul vine cu barca – La crestinii din Ghana Mosul vine din jungla, in Hawaii ajunge cu barca, iar in Siria darurile sunt aduse de o camila tanara.

Jamaica – Pentru ca aceasta tara a fost colonie britanica, si aici gasim bradul impodobit, pe Mos Craciun, asadar inclusiv cadouri. In plus, jamaicanii organizeaza de Craciun parade la care oamenii poarta masti, costume, petreceri in plina strada si tot tacamul.

Hawaii – Traditiile de Craciun au patruns odata cu sosirea misionarilor, in secolul al XIX-lea. De remarcat doar ca in Hawaii Mos Craciun nu vine cu sania, ci cu barca, direct pe plaja Waikiki.

Panama – Foarte importanta este componenta religioasa in aceasta tara. Majoritatea panamezilor isi amenajeaza in casa o scena biblica, reprezentand nasterea lui Iisus, in miniatura. Nu lipsesc nici paradele si nici focurile de artificii care anunta sosirea Craciunului.

Israel – Putini israelieni sarbatoresc Craciunul. Exista cateva comunitati crestine, dar mai sunt si turistii care vin in numar mare in Israel in aceasta perioada a anului. La Betleem, Biserica Nasterii Domnului este frumos impodobita si au loc jocuri de artificii.

Japonia – Bineinteles, pe Mos Craciun il cheama Craciun-san. In Japonia se celebreaza Craciunul, insa el nu este nici o sarbatoare religioasa, nici una nationala. Copiii cuminti primesc aici drept cadou plicuri cu bani.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni