• PRO TV
  • Gestul simplu care transforma lumea intr-un loc mai frumos. Citeste povestea "Doamnei cu tutu-uri":

Gestul simplu care transforma lumea intr-un loc mai frumos. Citeste povestea "Doamnei cu tutu-uri":

Gestul simplu care transforma lumea intr-un loc mai frumos. Citeste <span style="color:#f00;">povestea "Doamnei cu tutu-uri":</span>

Multi dintre noi visam sa facem lumea un loc mai bun si mai frumos, dar nu stim de unde sa incepem. E coplesitor sa vezi, sa auzi, sa citesti povestile atator oameni saraci, tristi, flamanzi sau bolnavi, afectati de razboi sau de dezastre naturale si sunt momente cand te simti neputincios si nu mai vrei sa incepi de niciunde.  Si totusi, ideile simple si gesturile mici pot face o diferenta enorma. :)

Citeste in continuare povestea frumoasa si emotionanta a unei femei obisnuite din SUA pe care copiii bolnavi de cancer din doua spitale din Florida o striga “Doamna cu tutu-uri” si ii zambesc de fiecare data cand o vad, scrie msn.com.

Cea mai buna descriere pentru Laura Pita ar fi:  “e ca un pachet de energie”.  E foarte bine ca e asa: este mama a patru baieti nazdravani, care ii solicita atentia de dimineata devreme pana seara tarziu. Sa cresti patru baieti e deja un job full-time, dar va dati seama cat de mult se complica lucrurile atunci cand descoperi ca unul dintre copii are o forma acuta de leucemie

Anul trecut, in aprilie, Laura statea in spital cu Josh, baietelul ei bolnav in varsta de 8 ani, si, in acelasi timp, o consola si pe mama ei, Roberta “Emmy” Burt, care se stingea incet-incet din cauza unui melanom. In acea luna, mama ei, Emmy, a murit, iar Laura a decis atunci sa faca ceva pozitiv, ceva care sa ii reaminteasca faptul ca viata merita traita, ca exista si bucurii si fericire. “Tocmai imi pierdusem mama. Trebuia sa fac ceva, altfel cred ca innebuneam”, a povestit Laura.

Asa i-a venit ideea sa faca o fustita tutu pentru nepoata ei. Acest gest simplu si frumos, facut intr-un moment de cumpana pentru ea, a fost temelia fundatiei caritabile “Emmy’s Heart”, prin care acum Laura imparte zambete si veselie printre copiii internati la Spitalul Joe diMaggio si la Spitalul Memorial Bethesda din Hollywood, Florida.

Uitandu-se la tutu-ul facut pentru nepoata ei, Laura Pita s-a gandit la toate fetitele care se luptau cu cancerul si pe care le cunoscuse cat timp a fost internata cu fiul ei.  Medicamentele oferite de doctori le dadeau copilelor speranta ca se vor vindeca intr-o zi, dar le faceau parul sa cada si le furau toata energia si pofta de viata.

Tutu-urile ar putea sa le aminteasca de copilarie si de frumusetea lor interioara, si-a zis femeia. Iar pentru baieti, as putea sa le fac niste pelerine de Superman. Cu ajutorul prietenilor sai, Laura si-a pus planul in practica.

Vazand cum se luminau fetele copiilor cand primeau cadouri asa frumoase si cum zambetele lor deveneau din ce in ce mai increzatoare in timp ce probau tutu-urile si pelerinele, era clar ca aceste hainute capatau puteri magice. Copiii evadau instantaneu in lumea minunata a imaginatiei lor. Deveneau pe loc Captain American, Superman, balerine si printese. Sareau, faceau piruete si, cel mai important, umpleau saloanele cu rasetele lor.

Baiatul Laurei, Josh, si-a pus singur porecla: Chemo Kid (Baiatul-chemoterapie). Se insanatoseste incet, dar sigur, acum mai face chemoterapie doar o data pe luna pentru a tine boala la distanta. 

 

La inceput, credeam ca o sa dau un tutu colo si colo, nici nu visam ca proiectul meu va capata o asemenea amploare”, spune Laura, a carei familie a cheltuit in jur de 4.000$ pentru aceste acte caritabile din aprilie 2011.

Pana acum, Laura Pita a distribuit prin fundatia sa aproape 250 de tutu-uri si 200 de pelerine magice. Ea este “doamna cu tutu-uri”:


Laura Pita, impreuna cu fiul ei Josh, care era la inceputul luptei cu cancerul, si mama sa, Emmy, care atunci se afla spre sfarsitul luptei sale cu boala.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni