• PRO TV
  • Numara cati prieteni ai, ca sa-ti spun cat esti de destept. Poate depinde succesul social de dimensiunea creierului?

Numara cati prieteni ai, ca sa-ti spun cat esti de destept. Poate depinde succesul social de dimensiunea creierului?

Numara cati prieteni ai, ca sa-ti spun cat esti de destept. Poate depinde succesul social de dimensiunea creierului?

Poate exista o legatura intre numarul de prieteni pe care ii ai si dimensiunea creierului? Se pare ca da.

Cercetatorii englezi sustin ca oamenii cu un creier mai mare au mai multi prieteni, scrie Daily Mail, care citeaza un studiu publicat de revista Proceedings of the Royal Society B.

Pentru a mentine o prietenie e nevoie de multa concentrare, au descoperit oamenii de stiinta, iar cei care au prieteni adevarati - si nu este vorba de prietenii de pe retelele de socializare - trebuie sa-si foloseasca din plin abilitati cognitive, pentru a intelege ce gandesc ceilalti.

Testele, efectuate pe un numar de 40 de tineri cu studii superioare, au relevat ca exista o legatura intre numarul de prieteni pe care ii are o persoana si marimea regiunii creierului ce se gaseste deasupra ochilor, denumita cortexul prefrontal.

Cercetatorii au realizat imagini prin rezonanta magnetica ale creierelor persoanelor testate, pentru a le masura dimensiunea cortexului prefrontal, care este utilizat atunci cand exista un nivel ridicat de concentrare. Participantilor li s-a cerut sa faca o lista cu oamenii cu care au contact social, si nu profesional, pe parcursul unei saptamani. De asemenea, acestia au fost supusi unor teste pentru a determina competentele in "citirea mintii", care inseamna capacitatea de a intelege ce gandeste o alta persoana.

Rezultatele testelor au relevat, pentru prima data, ca abilitatile pe plan social sunt determinate de marimea creierului uman.

MEDIAFAX

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni