• PRO TV
  • 50 de ani de la disparitia fascinantei Marilyn Monroe. 15 lucruri pe care nu le stiai despre cea mai celebra blonda de la Hollywood

50 de ani de la disparitia fascinantei Marilyn Monroe. 15 lucruri pe care nu le stiai despre cea mai celebra blonda de la Hollywood

50 de ani de la disparitia fascinantei Marilyn Monroe. <span style="color:#f00;">15 lucruri pe care nu le stiai </span>despre cea mai celebra blonda de la Hollywood

Nu e nevoie decat sa spui doua cuvinte: Marilyn Monroe si toata lumea se gandeste la frumoasa blonda buclata, cu buzele rosii si tenul alb, sex-simbolul anilor ’50-’60.

Una dintre cele mai frumoase femei din lume, considerata o adevarata diva, Marilyn Monroe a cucerit o planeta intreaga cu simplitatea si feminitatea ei.

La 50 de ani de la moartea ei, va dezvaluim 15 lucruri pe care nu le stiati despre femeia care a fascinat milioane de barbati din lumea intreaga:
 

1. Si-a schimbat numele de mai multe ori. Numele care aparea in certificatul de nastere era Norma Jeane Mortenson, dar a fost botezata cu numele Norma Jeane Baker; a facut modeling fiind cunoscuta sub numele de Mona Monroe si Jean Norman si si-a schimbat legal numele in Marilyn Monroe in 1956, cand era deja un star.

2. A fost prima femeia care a aparut in primul numar  al revistei  Playboy in 1953.

3. Marilyn nu si-a cunoscut tatal si avea o fotografie cu el in care semana foarte bine cu actorul Clark Gable.  Ea il placea foarte mult pe Clark  si fiind foarte tanara spera ca actorul sa fie tatal ei. Cand Clark a murit, Marilyn a plans doua zile non-stop.

4. Eroul ei era Abraham Lincoln: “Citeam tot ce gaseam despre el” a povestit ea intr-un interviu.

5. Marilyn a fost casatorita de 3 ori. Prima oara s-a casatorit la varsta de 16 ani cu James Dougherty, insa a divortat dupa doar 4 ani. A urmat mariajul cu Joe DiMaggio si apoi Arthur Miller.

6. Printre barbatii pe care ii considera atragatori se numara si Albert Einstein.

7. Marilyn adora sa se plimbe goala. In randul angajatilor de sex femini adeseori era vazuta fara haine. A dat si interviuri dezbracata si de multe ori a purtat blana de nurca pe care i-a oferit-o Joe DiMaggio fara sa poarte nimic altceva pe sub aceasta.

8. In 1950, Johnny Hyde,  agentul ei, a platit ca Marilyn sa isi faca doua interventii chirurgicale: o rinoplastie si un implant de barbie.

9. Marilyn era cunoscuta si pentru faptul ca uita replicile in filme. A fost nevoie de 60 de duble pentru ca frumoasa blonda sa spuna replica “It’s me, Sugar”, din filmul Unora le place jazzul.

10. Starul a fost crescut de 11 perechi de parinti adoptivi.

11. Actrita Veronica Hamel, cea care i-a cumparat casa in 1972, a spus ca in timpul renovarii a descoperit un sistem de interceptari telefonice.

12. Marilyn avea si trucuri de frumusete. Isi albea pielea cu crema pe baza de hormoni. Un efect al acestui lucru a fost ca i-a crescut puf blond pe fata. Ea a refuzat sa il dea jos pentru ca era convinsa ca acest lucru ii conferea un stralucire aparte in fata camerelor de filmat.

13. Artistul preferat al divei a fost Goya.

14. Hugh Hefner detine un cavou langa cel al lui Marilyn Monroe. Parintele Playboy l-a cumparat in 1992 pentru suma de 50.000 de lire.

15. Joe DiMaggio a trimis la mormantul ei , timp de 20 de ani, de trei ori pe saptamana, un buchet de trandafiri rosii.

Sursa foto: GETTY IMAGES

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni