• PRO TV
  • "Omul de zapada" se intoarce: Povestea induiosatoare de Craciun despre prietenie si o calatorie magica spre Polul Nord. VIDEO

"Omul de zapada" se intoarce: Povestea induiosatoare de Craciun despre prietenie si o calatorie magica spre Polul Nord. VIDEO

"Omul de zapada" se intoarce: Povestea induiosatoare de Craciun despre prietenie si o calatorie magica spre Polul Nord. VIDEO

La 30 de ani de la lansarea animatiei britanice de Craciun "Omul de zapada/ The Snowman", un mare succes in Marea Britanie si in Statele Unite, care a devenit o traditie de sarbatori, producatorii au realizat continuarea indragitului film, introducand un nou personaj, dar pastrand tehnicile traditionale de animatie care i-au oferit farmecul bine cunoscut.

"Omul de zapada/ The Snowman" este titlul unei carti pentru copii, fara cuvinte, publicata de autorul englez Raymond Briggs in 1978, care a devenit imediat un succes in Marea Britanie si apoi in Statele Unite, in acelasi an.

In 1982, cartea a fost adaptata intr-un film animat de 26 de minute, care a debutat in televiziunea britanica in a doua zi de Craciun, devenind de atunci o parte importanta mai ales pentru sarbatorile familiilor din Marea Britanie. Nominalizat pentru Premiile Oscar, fimul prezinta povestea unui baietel si a omului de zapada pe care acesta l-a ridicat in Ajunul Craciunului, cei doi pornind intr-o aventura magica spre Polul Nord pentru a-l intalni pe Mos Craciun.

Pentru a marca implinirea a 30 de ani de la lansarea filmului, echipa de productie a realizat o continuare a celebrei povesti, avand numele "Omul de zapada si cainele de zapada/ The Snowman And The Snowdog" si urmand sa fie difuzata in Marea Britanie in Ajunul Craciunului, scrie dailymail.co.uk.

In partea a doua, un baiat pe nume Billy se muta in casa in care traia James, personajul principal din filmul original "Omul de zapada". Aventura incepe cand Billy gaseste vechile jucarii ale lui James sub podeaua din camera lui, printre care descopera si o fotografie cu un baiat de varsta lui, surprins langa un om de zapada, o palarie si un fular.

Inspirat de fotografie, Billy costruieste propriul om de zapada in Ajunul Craciunului, precum si un caine de zapada, pe care il numeste "sosete/ Socks" in memoria catelului lui care tocmai murise.

La miezul noptii, cei doi prind viata si il iau pe Billy intr-o calatorie catre Polul Nord, zburand impreuna pe cerul Londrei.

Cei care vor vedea noul film vor observa ca baiatul nu are nici televizor, nici calculator in camera lui. De fapt, niciun dispozitiv modern nu apare pe parcursul celor 24 de minute, producatorii dorind ca filmul sa fie atemporal si sa ramana fidel aceluiasi farmec oferit de animatia traditionala.

Spre deosebire de animatia moderna generata prin programele digitale, "Omul de zapada si cainele de zapada" este desenat de mana, proces care a necesitat munca a 77 de artisti. Fiecare secunda de film este compusa din 12 cadre si a avut nevoie de 30 de ore pentru a fi definitivata. Fundalul se modifica pentru fiecare cadru, fata de metoda conventionala prin care personajele sunt miscate pe un fundal static.

Intregul proces de realizare a filmului de 24 de minute a fost atat de laborios, incat a durat mai mult de un an, ritmul de productie posibil fiind de cinci secunde de animatie pe saptamana.

In total, artistii implicati in proiect au lucrat cu 200.000 de foi de hartie si cu 5.000 de creioane, desenele aparand chiar intr-o expozitie ce va avea loc anul viitor.

 

Citeste pe www.perfecte.ro cele mai frumoase mesaje de Craciun si cele mai voioase mesaje de Anul Nou!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni