• PRO TV
  • Cum ajungi pe Everest in cateva secunde: Imaginea de 2 miliarde de pixeli care te "duce" pe cel mai inalt munte din lume

Cum ajungi pe Everest in cateva secunde: Imaginea de 2 miliarde de pixeli care te "duce" pe cel mai inalt munte din lume

Cum ajungi pe Everest in cateva secunde: Imaginea de 2 miliarde de pixeli care te "duce" pe cel mai inalt munte din lume

Un regizor si o organizatie non-profit au realizat o imagine interactiva cu varful Everest care are doua miliarde de pixeli si pentru care au combinat 477 de fotografii diferite, imaginea fiind realizata cu scopul de a oferi senzatia ca te afli pe muntele cu cea mai mare altitudine din lume.

Cele 477 de imagini individuale care alcatuiesc imaginea ghetarilor Khumbu au fost surprinse de alpinistul si regizorul David Breashears in primavara din 2012, din punctul de observatie Pumori, din apropierea varfului Everest, informeaza Daily Mail.

"Vrem sa spunem povestea de anasmblu a schimbarilor de climat din zona si lucram cu Microsoft si cu Societatea Regala de Geografie pentru asta", a spus David Breashears pentru Daily Mail.

Potrivit regizorului, doar 1 la suta din fotografiile facute in regiunea varfului Everest se afla pe site-ul Glacier Works, urmand ca acesta sa fie completat cu alte 120.000 de imagini surprinse din elicopter.
 

In curand, a mai spus Breashears, vor putea sa combine fotografiile vechi cu cele noi pentru ca oamenii sa vada cum arata regiunea in trecut. Echipa lucreaza si cu Societatea Regala de Geografie din Londra in vederea realizarii unei serii de fotografii "inainte si dupa" care sa arate efectul schimbarilor de climat inca din 1921.

David Breashears si-a petrecut marea parte a carierei lucrand in zone montane.

"Cand aveam 23 de ani voiam sa fiu alpinist dupa ce am vazut fotografiile din varful Everest facute de Sir Edmund Hillary. Am fost prima data in Himalaya in 1979 ca sa ma urc pe Ama Dablam, aproape de Everest, care are inaltimea de peste 6.700 de kilometri. Devenisem interesat si in fotografie, asa ca in ultimii 33 de ani am fost in cinci expeditii pe Everest, incluzand prima transmisiune live si primul film IMAX de pe Everest."

Pentru a obtine senzatia ca te-ai afla chiar in muntii Himalaya, intra pe site-ul Glacier Works, unde vei gasi imaginea de mai jos si foloseste mouse-ul si sagetile pentru a naviga pe suprafata ei si pentru a o mari. Programul Flash este necesar, asa ca nu va functiona pe ipad sau iPhone.

MEDIAFAX

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni