• PRO TV
  • Catalin Maruta a facut tot posibilul sa il ajute pe Tudorel Popa. Cum a reusit sa stranga banii pentru el si cat de fericit este acum fostul concurent de la "Romanii au talent"

Catalin Maruta a facut tot posibilul sa il ajute pe Tudorel Popa. Cum a reusit sa stranga banii pentru el si cat de fericit este acum fostul concurent de la "Romanii au talent"

Catalin Maruta a facut tot posibilul sa il ajute pe Tudorel Popa. Cum a reusit sa stranga banii pentru el si cat de fericit este acum fostul concurent de la "Romanii au talent"

Catalin Maruta, prezentatorul emisiunii "Happy Hour" a ramas foarte impresionat de cazul lui Tudorel Popa, un fost concurent de la emisiunea "Romanii au talent" si si-a dorit foarte mult sa il ajute.

Catalin Maruta:

Cum ti-a venit ideea sa sari in ajutorul lui Tudorel? Te-a sesizat cineva sau cum s-a întâmplat?
M-a impresionat de la bun inceput, in primul rand ca om. E o fiinta aparte, are o gandire profunda si e incredibil de altruist, la randul lui. Si e sarac, fara posibilitatile minime financiare care i-ar permite sa aiba macar visuri, daca nu si certitudini. Am lucrat impreuna si de Revelion, asa cum stie toata lumea, el si Gigel Frone au fost niste pete de culoare foarte interesante in programul de la ProTV, si atunci am avut ocazia sa stau de vorba cu Tudorel mai mult. E un tip extrem de milos, adica jumatate din ceea ce castiga ofera copiilor orfani. Asa ceva vezi foarte rar. El practic isi opreste bani doar ca sa-si plateasca chiria si facturile, mananca modest, iar tot ce ramane dupa asta ajunge la copiii fara parinti, la oamenii saraci.

Care sunt ajutoarele pe care i le-ai acordat până acum?

Tudorel are acum o casa (zilele astea intra in posesia ei, e o garsoniera frumoasa), m-am zbatut sa rezolv problema asta pentru el, nu e usor deloc. Ii gasisem alta garsoniera intial, apoi am facut ce-am facut si am gasit una si mai buna, mai spatioasa... Lunar, va mai primi cam 1000 de lei de la un bun prieten de-al meu, plus cate 300 de euro atunci cand participa la evenimentele pe care le organizam. Si vor mai fi, speram, multe altele. In plus, i-am oferit haine si multe alte produse pe care el, de fapt, le imparte cu copiii orfani, cum v-am spus. Lucru care ma impresioneaza, hai sa fim sinceri, rar vezi un om care, cand are nevoie de acte caritabile pentru el insusi, face acte caritabile la randul lui.

Cine a dat banii ptr garsoniera pe care i-o daţi?
Am implicat si niste prieteni de-ai mei in actiunea asta, au contribuit cu drag, dar si ProTV a oferit 2000 de euro, am dat si eu, desigur, am deschis un cont pe numele lui unde au donat si cei de acasa care i-au vazut povestea la “Happy Hour” si impreuna am reusit sa achizitionam o locuinta decenta, in Tulcea, asa cum si-a dorit Tudorel.

Când va intra în posesia ei?
Saptamana asta, as zice ca teoretic luni, dar imi iau o marja de siguranta, dar oricum, saptamana asta, Tudorel isi va descuia garsoniera cu propriul lui set de chei.

Ce alte gesturi umanitare ai mai facut in Happy Hour?
Nu vreau sa par laudaros, imi repugna chestia asta. Dar daca ma intrebi, iti raspund onest, am facut foarte multe acte caritabile prin emisiunea “Happy Hour”, dar si in afara emisiunii, inclusiv legate de sanatatea unor oameni. Aici includ si un caz recent, al Marianei Buica, pana de curand cea mai grasa femeie din Romania (avea 230 de kilograme), care a fost operata bariatric. Pentru cine nu e familiar cu termenul “bariatric”, e vorba de operatia de micsorare a stomacului, pentru tratamentul obezitatii si, implicit, pentru salvarea vietii. Doctorul Catalin Copaescu a operat-o. Eu cred ca am facut un lucru bun, toata lumea stie ca un om atat de gras n-are speranta de viata prea mare. Bolile colaterale obezitatii sunt grele si adesea mortale. Ca sa nu mai amintesc de un caz similar, al Ioanei Tufaru. Sigur, in ceea ce priveste recunostinta ei, poate sunt niste mici suspine de consemnat, dar prefer sa nu ma gandesc la asta acum. Incerc sa admit ca e foarte dificil pentru un om sa fie constient de binele care i se face la un moment dat. Pe scurt, ca sa nu insist, am ajutat multa lume, de-a lungul timpului. Am si o echipa de copii care joaca fotbal, dar nu au posibilitati sa isi cumpere echipament. Asa ca sunt "investitor" la FC Balotesti - grupa copii... Arhiva emisiunii “Happy Hour” e marturia acestei afirmatii.

Tudorel Popa:

Este pentru prima dată în viaţa ta când ai casa ta?
Da, este pentru prima data, pana cum nu am avut casa mea si nu ma asteptam sa am vreodata casa mea. Ceea ce a facut Catalin Maruta a fost un trasnet de fericire, un trasnet care nu te omoara si care se intampla o data in viata.

Ce simţi?
Am simtit in primul rand o bucurie, cea mai mare explozie de emotie din viata mea. Vreau sa le multumesc tuturor celor care s-au implicat si m-au ajutat si vreau sa le promit ca nu voi inceta niciodata sa ma implic in acte caritabile, o voi face toata viata.

Care e primul lucru pe care-l vei face în casa ta, după ce te instalezi acolo?

O sa incerc sa ma gospodaresc si o sa invit toata echipa de la Pro Tv sa ma viziteze. Ei sunt a treia familie a mea, sunt ca parintii mei, nu visam ca voi ajunge la casa mea. Vreau sa nu ma schimb niciodata si sa raman un om modest. Banii pe care ii dadeam inainte pe chirie, o sa-i dau acum copiilor orfani.
 
Te pricepi singur la gătit?

Da, stiu sa gatesc, ma uit pe retete si stiu sa fac o ciorbita, ochiuri, cartofi prajiti.

Dar la restul treburilor casnice?
Da, ma pricep la curatenie, la tot. Stiu sa pastrez ordinea. O sa ma gospodaresc singur.


 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni