• PRO TV
  • Miss Rusia 2013, in mijlocul unui scandal. Ce a umbrit bucuria frumoasei brunete, la doar cateva ore dupa ce a castigat ravnitul titlu

Miss Rusia 2013, in mijlocul unui scandal. Ce a umbrit bucuria frumoasei brunete, la doar cateva ore dupa ce a castigat ravnitul titlu

Miss Rusia 2013, in mijlocul unui scandal. Ce a umbrit bucuria frumoasei brunete, la doar cateva ore dupa ce a castigat ravnitul titlu

Elmira Abdrazakova in varsta de 18 ani a castigat titlul de Miss Rusia in 2013. "Este un miracol. Aproape ca nu-mi vine sa cred", spunea ea imediat dupa aflarea rezultatului. Insa bucuria ei nu a putut fi completa, dupa ce a devenit tinta unor extremisti.

Oficial, Rusia se mandreste cu multiculturalismul sau. Asadar, faptul ca o tanara pe jumatate rusoaica si pe jumatate tataroaica a reusit sa castige titlul suprem de frumusete in aceasta tara in 2013 nu a venit ca o surpriza, scrie Radio Free Europe.

Insa realitatea sta putin altfel. Elmira, caci despre ea este vorba, a devenit tinta amenintarilor a numerosi rusi cu viziuni nationaliste, asa ca nou incoronata Miss Rusia s-a vazut nevoita sa-si inchida toate paginile de pe retelele de socializare.

Un utilizator a scris chiar ca "ar trebui sa existe o lege care sa le interzica tataroaicelor sa mai participe la concursuri de Miss". Altul a mers chiar mai departe cu injuriile, scriind ca "o tiganca nu poate fi desemnata cea mai frumoasa rusoaica".

Elmira Abdrazakova a decis sa-si inchida paginile de pe retelele de socializare, "pentru a evita provocarile ulterioare". In plus, a adaugat ea, comentariile au fost motivate de "rasism si un soi de nationalism", dar persoanele aflate in lumina reflectoarelor trebuie sa se astepte si la reactii negative, uneori.

In plus fata de titlul de Miss Rusia, Elmira a mai obtinut un premiu de 100.000 de dolari si o bursa. Ea isi va reprezenta tara la Miss World si Miss Univers.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni