• PRO TV
  • Care este secretul reusitei unei cure de slabire. Ingredientul banal, care face minuni in timpul dietei

Care este secretul reusitei unei cure de slabire. Ingredientul banal, care face minuni in timpul dietei

Care este secretul reusitei unei cure de slabire. Ingredientul banal, care face minuni in timpul dietei

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii austrieci si germani, mirosul uleiului de masline poate constitui un ingredient important in cura de slabire. Ei au descoperit ca aroma poate elimina foamea, oferind in acelasi timp senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp.

Autorii acestui studiu, cercetatori de la Universitatea din Munchen si de la cea din Viena, recomanda ca de pe masa sa nu lipseasca uleiul de masline, pentru ca mirosul acestuia ofera senzatia de satietate, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Voluntarii care au participat la acest studiu au consumat timp de trei luni, zilnic, pe langa dieta lor normala, o cantitate de 500 de grame de iaurt. Unii au adaugat in iaurt ulei de masline, altii ulei de rapita, altii slanina si altii unt.

Cei care au folosit in dieta lor uleiul de masline au consumat zilnic mai putine calorii la nivel general si niciunul dintre acesti voluntari nu a luat in greutate. In plus, ei prezentau in sange un nivel mai ridicat de serotonina, hormonul satietatii.

Cercetatorii spun ca acest lucru se intampla datorita aromei unice a uleiului de masline, care nu se regaseste in alte grasimi sau uleiuri.

Specialistii au creat un iaurt imbunatatit cu compusii aromatici din uleiul de masline, aceste extracte oferind o senzatie de satietate pe o perioada mai lunga de timp. Persoanele care au mancat acest tip de iaurt au consumat zilnic, in medie, cu 200 de calorii mai putin.

Studiul arata ca aroma alimentelor are capacitatea de a regla senzatia de satietate, cercetatorii spunand ca spera sa dezvolte produse alimentare cu un continut scazut de grasimi.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni