• PRO TV
  • Invazia produselor Apple contrafacute. Cum iti poti da seama daca ai cumparat un fals

Invazia produselor Apple contrafacute. Cum iti poti da seama daca ai cumparat un fals

Invazia produselor Apple contrafacute. Cum iti poti da seama daca ai cumparat un fals

Produsele Apple contrafacute se bucura de un mare succes pe piata, atat datorita pretului mult mai mic decat al celor originale, dar si pentru ca diferentele sunt greu de sesizat de un necunoscator.

Mai multe incidente care au implicat produsele Apple au facut compania sa ia atitudine si sa investigheze accidentele, printre care s-au numarat explozia unui incarcator de ipad, moartea unei stewardese dupa ce a raspuns la iPhone-ul sau, topirea unui iPhone 4 sau un incendiu cauzat de bateria supraincalzita a unui MacBook.

Toate acestea, sustin reprezentantii Apple, au fost cauzate de produsele contrafacute si au conceput un ghid prin care clientii lor sa poata identifica usor un produs fals.

De exemplu, incarcarea completa unui iPad dureaza in mod normal 5 ore si 9 minute, insa cu un incarcator fals poate dura pana la 19 ore si 13 minute. Un iPhone se incarca in 2 ore si 16 minute, dar daca folosesti un produs contrafacut, durata se mareste la 2 ore si 57 de minute.

Toate produsele originale pot fi identificate cu usurinta dupa eticheta care garanteaza ca produsul nu este un fals si care se gaseste pe spatele acestora.

In iulie, rapoartele companiei au aratat o scadere de 14% a profitului in al treilea trimestru al anului, insa nu se poate afirma ca scaderile au fost cauzate si de incertitudinile care planeaza in ultima vreme in jurul firmei.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni