• PRO TV
  • ProTV difuzeaza serialul momentului, preferatul lui Barack Obama: "Homeland: Reteaua terorii"

ProTV difuzeaza serialul momentului, preferatul lui Barack Obama: "Homeland: Reteaua terorii"

ProTV difuzeaza serialul momentului, preferatul lui Barack Obama: "Homeland: Reteaua terorii"

ProTV difuzeaza primul sezon din "Homeland: Reteaua terorii", serialul preferat al presedintelui american Barack Obama, cu Claire Danes si Damian Lewis in rolurile principale. Premiat in acest an cu cinci Globuri de Aur si opt trofee Primetime Emmy, serialul trateaza unul dintre cele mai controversate subiecte la nivel mondial: lupta Statelor Unite impotriva terorismului.

Cu patru Globuri de Aur in palmares, Claire Danes intra in pielea lui Carrie Mathison, un agent CIA care sufera de tulburarea bipolara, sanctionat pentru ca a dus la capat o misiune neautorizata in Irak. Mathison a fost mutata in departamentul de anti-terorism. Pe cand se afla in Irak, ea a aflat de existenta unui prizonier american care s-a intors impotriva guvernului si a devenit complice al periculosului grup Al-Qaeda. Cand ofiterul marin Nicholas Brody - Damian Lewis, prizonier in Irak din 2003, este salvat si adus inapoi in tara, Mathison il suspecteaza ca ar fi complicele infiltrat de catre teroristi. Desi Brody este primit ca un erou, Carrie face tot posibilul sa il demaste, fara sa mai tina cont de lege sau de regulile protocolului CIA.

Dubla castigatoare a premiului Primetime Emmy pentru rolul din "Homeland: Reteaua terorii", Danes povesteste cum este sa joace un personaj cu atatea fatete precum agentul Mathison: "Nu a fost nevoie sa o facem si mai complexa decat este deja. E un haos in capul ei. Mi se pare o provocare sa joc un personaj instabil din punct de vedere psihic, dar in acelasi timp, un agent CIA capabil, un profesionist de prima clasa. Cum pot cele doua parti sa coexiste in interiorul ei? Carrie este sub tratament medicamentos in serial. Pe de alta parte, boala de care sufera si job-ul ei sunt, oarecum, asemanatoare. Ambele cer o anumita doza de paranoia. Imi place foarte tare de Carrie si povestea mi se pare fascinanta pentru ca ea este un narator in care nu poti avea prea multa incredere".

Cat despre tulburarea de care sufera personajul Carrie, Danes spune ca s-a documentat intens pentru a intelege prin ce trec oamenii care sufera de aceasta boala: "Am citit o gramada de carti pe acest subiect. In plus, am gasit si pe internet  multe filmulete postate de persoane care se lupta cu tulburarea bipolara, iar ei se filmeaza chiar in momentele in care trec printr-o criza. Mi-a fost de mare ajutor sa le studiez reactiile. M-a marcat lupta pe care acesti oameni o poarta cu ei insisi."

"Acesta nu este doar un serial in care CIA-ul captureaza teroristi. Trateaza probleme precum viata de familie, identitatea politica, nationala, spirituala si religioasa. Mai mult, se ocupa si de slabiciuni si tulburari psihice precum stresul posttraumatic. Apare o stituatie foarte des intalnita in viata reala: reluarea legaturii cu familia dupa o pauza de cativa ani", declara Damian Lewis, premiat cu Globul de Aur si un Primetime Emmy pentru interpretarea puscasului marin Nicholas Brody.

Drama, suspans, tradare, terorism si contraspionaj, toate imbinate intr-o poveste care va transpune publicul intr-o lume in care nimic nu este ceea cea pare, "Homeland: Reteaua terorii" vine la ProTV cu un prim sezon de exceptie, din 4 noiembrie, de la 23:05, de luni pana miercuri.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni