• PRO TV
  • Prima femeie din Romania care pleaca in jurul lumii pe bicicleta. Strabate 13 tari si 15.000 de km pentru a-si indeplini un vis

Prima femeie din Romania care pleaca in jurul lumii pe bicicleta. Strabate 13 tari si 15.000 de km pentru a-si indeplini un vis

Prima femeie din Romania care pleaca in jurul lumii pe bicicleta. Strabate 13 tari si 15.000 de km pentru a-si indeplini un vis

O tanara de 27 de ani din Focsani se pregateste sa plece in aventura vietii ei. Alina Ene vrea sa demonstreze ca nu exista “nu se poate”; e hotarata sa traverseze nu mai putin de 13 tari pe bicicleta si sa faca 15.000 de kilometri  pentru a studia, scrie sport.ro.

Destina Alinei Ene este Indonezia. Nu va zbura intr-acolo cu avionul, ci merge pe bicicleta, chiar daca nu se considera o sportiva desavarsita. "Sunt pasionata de cicloturism, nu stiu prea multe lucruri despre ciclismul profesionist", sustine tanara, care a invatat sa mearga pe bicicleta abia in 2012.

Cu o diploma in Arta Decorativa si Design, tanara focsaneanca a plecat de la ideea de a-si continua studiile in afara, dar si de a cunoaste alte culturi si de a vedea lumea. Ideea nastrusnica i-a venit atunci cand a aflat despre o bursa acordata de Indonezia pentru studentii tuturor tarilor cu care se afla in relatii diplomatice, moment in care incerca sa se bucure si de o alta pasiune a sa - plimbatul cu bicicleta. Avea la activ un tur de cateva sute de kilometri, care a dus-o din Bucuresti pana la Rosia Montana, dar s-a gandit ca poate mult mai mult: "De ce nu Indonezia?".


FOTO: Isabele Vijiiac

Cat are de pedalat pana in Indonezia? Distanta totala este de aproape 15.000 km, din care va face pe bicicleta “doar” vreo 7.000 de kilometri, urmand sa treaca prin 13 tari, sa parcurga teritorii pustii, sa intre in contact cu oameni ce apartin unor cu totul alte culturi, si mai ales sa treaca printr-un vast proces de autocunoastere.

Fara sa stea prea mult pe ganduri, Alina a inceput sa se documenteze, sa-si consulte prietenii si familia, sa studieze aventurile altor cicloturisti si sa se documenteze pe seama bugetului. In paralel, a trimis si o scrisoare de intentie catre Ministerul Educatiei si al Culturii din Indonezia, pentru care asteapta inca raspuns: "Am mare incredere in sansele mele. Si chiar daca nu voi fi acceptata, cicloexpeditia oricum va avea loc".

Acum, Alina se apropie de finalul primei etape - planificarea - si isi definitiveaza problemele legate de finante, caci traseul e de mult stabilit.

FOTO PRINCIPALA: Mihai Culescu

Citeste un interviu cu Alina Ene si vezi mai multe fotografii pe SPORT.RO

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni