• PRO TV
  • De Paste, ai program la ProTV: Luni seara, de la 20:30, razi cu pofta la "Mamaia"

De Paste, ai program la ProTV: Luni seara, de la 20:30, razi cu pofta la "Mamaia"

De Paste, ai program la ProTV: Luni seara, de la 20:30, razi cu pofta la "Mamaia"

In a doua zi de Paste, ti-am pregatit un film pentru intreaga familie: de la 20:30, comedia "Mamaia”, cu Stela Popescu si Valentin Teodosiu.

"Mamaia" - luni, de la 20:30

Titlu original: Mamaia
Producţie: Romania, 2013
Regia: Jesus del Cerro
Cu: Stela Popescu, Valentin Teodosiu, Madalina Anea
Gen: Comedie


In a doua zi de Paste, de la 20:30, distractia se muta acasa la Mamaia, o comedie pentru toata familia. Mamaia este povestea unei batrane, Matilda (Stela Popescu), care tine piept unui afacerist feroce, un rechin imobiliar care incearca sa puna mana pe casa in care aceasta locuieste. Tanase (Valentin Teodosiu) si cei doi fii ai sai recurg la cele mai josnice metode de evacuare, insa simpatica doamna nu este doar foarte hotarata sa-si pastreze casa, ci si foarte creativa in felul in care isi apara proprietatea. De partea ei se afla o tanara plina de surprize (Madalina Anea), vechi prieteni si colegi si, nu in ultimul rand, o doza foarte mare de noroc. in regia lui Jesus Del Cerro, produsa de Alma Bacula si cu un scenariu semnat de Collin J. Blair, comedia "Mamaia" poate fi urmarita luni, 21 aprilie, de la 20:30, la ProTV.

Productia marcheaza revenirea legendarei actrite Stela Popescu pe marile ecrane intr-un rol principal dupa aproape 20 de ani. indragita actrita a marturisit ca “este primul film in care detin rolul principal, asa ca nu pot sa nu fiu emotionata". Pe parcursul filmarilor, Stela Popescu s-a impartit intre platoul de la Mamaia, scena de teatru si un spectacol la Timisoara, pentru care a calatorit cu trenul dus-intors. Tuturor celor care isi faceau griji pentru ea le raspundea printr-o poveste cu talc: "Mama mi-a spus ca am fost nascuta in caruta. Ca atare, uneori lucrez de la 6 sau 7 dimineata, pana la ora 10 seara. Dar am norocul sa am o profesie care ma cucereste, pe care o iubesc si care niciodata nu mi se pare grea. Nu ma anchilozeaza, niciodata nu sunt trista cand ma cheama cineva la treaba asta", a declarat Stela Popescu. Peruca grizonata pe care a purtat-o in timpul filmarilor nu i-a domolit deloc spiritul energic, asa ca stimabila doamna nu a simtit ca face vreun efort cand a trebuit sa danseze doua nopti, cat a durat filmarea secventei in care mai tinerii sai agresori organizeaza o petrecere la parterul casei sale. Stroboscoapele, muzica DJ-ului si inghesuiala demne de cel mai in voga club bucurestean au distrat-o teribil pe Stela Popescu si, impreuna cu Valentin Teodosiu, au facut glume toata seara pe seama situatiei atipice in care se aflau. Cand isi aminteste de acele momente, actrita se distreaza si acum "bine ca nu m-au pus sa ma asez, ca poate nu ma mai ridicam!", declara amuzata marea actrita.

Implicat in multe lupte corp la corp, precum majoritatea personajelor din "Mamaia", Valentin Teodosiu s-a bucurat de colaborarea cu un mai vechi prieten al sau, cascadorul Adrian Pavlovschi, cel care l-a dublat in toate situatiile periculoase. "Am alunecat, m-am lovit, am cazut, dar cel mai des eu am filmat doar ridicarile", marturiseste actorul. Culmea, si cea mai mare distractie la care a luat parte actorul este legata tot de o secventa de "combat", impreuna cu Stela Popescu, cand si-a spus replica atat de darz si de haios incat ea pur si simplu nu s-a mai putut abtine din ras urmatoarele doua, trei duble. Cei doi mari actori, desi colegi la Teatrul de Revista, au fost surprinsi sa constate ca nu au avut pana acum ocazia sa joace impreuna – nu s-au intalnit nici pe scena, nici in fata camerelor de filmat. "Ma bucur ca lucrez cu Stela, care este o mare actrita de comedie, si ma bucur ca vitalitatea ei este maxima", spune actorul.

Cunoscut in ultima vreme mai degraba drept Celentano din Las Fierbinti, Adrian Vancica recunoaste ca rolurile de betiv, de nebun sau de naiv l-au urmarit cu predilectie: "Desi la teatru joc roluri serioase, joc Shakespeare (n.r. Vancica e actor al teatrului Nottara), de fiecare data cand ma intalnesc cu vreun regizor de film, el ma imagineaza numai in roluri de betiv sau de prost. Glumesc cand spun ca poate fata mea are de-a face cu asta, insa nu glumesc cand spun ca aceste roluri implica chiar o doza si mai mare de seriozitate si concentrare."

Paul Diaconescu se afla la al doilea lungmetraj din cariera sa (dupa "Buna! Ce faci?", r. Alex Maftei) si este considerat deja o mare speranta a cinematografiei romanesti. Pe platourile de filmare, Paul a incercat sa "fure" meserie de la absolut toata lumea de pe set, nu doar de la regizor: "Pe Valentin Teodosiu il apreciez foarte mult, i-am vazut toate filmele si piesele de teatru. Are un umor specific si cred ca am invatat tehnica de la dumnealui. De la Stela Popescu am incercat sa fur niste chestii, dar nu am avut atat de multe cadre in film cu dumneaei si mai mult am stat de vorba in off. Mi se pare ca are o energie fantastica; asta am invatat, sa nu obosesti." Partenera sa in cele mai multe scene a fost Madalina Anea, cea care o joaca pe Ana, tanara prietena si complice a Matildei.

Madalina a stat foarte mult si cu Stela Popescu – cele doua au jucat mult impreuna, au repetat indelung si s-au imprietenit, prilej pentru Madalina sa mai invete cateva trucuri: "Mi-a zis ca de cate ori interpretez o fata rea, si e cazul Anei, personajul meu, sa am in vedere sa ii dau candoare si sa incerc sa fie.. frumoasa, chiar daca e rea." Madalina marturiseste ca i-ar fi placut sa vorbeasca mai mult cu Jesus in spaniola, insa regizorul nu prea a avut timp de conversatii si "a tinut-o tot in englezo-spaniolo-romana caracteristica". Cu toate astea, a reusit sa fie foarte clar si sa dea indicatii precise pe care Madalina le-a ascultat cu sfintenie.




 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni