• PRO TV
  • Orasul in care iei amenda daca te incrunti pe strada si satul in care NU ai voie sa mori. Uite care sunt cele mai neobisnuite legi din lume

Orasul in care iei amenda daca te incrunti pe strada si satul in care NU ai voie sa mori. Uite care sunt cele mai neobisnuite legi din lume

Orasul in care iei amenda daca te incrunti pe strada si satul in care NU ai voie sa mori. Uite care sunt cele mai neobisnuite legi din lume

Numeroase legi mai putin cunoscute din Statele Unite ale Americii, dar si din Europa si Asia sunt atat de neobisnuiteincat starnesc amuzamentul si uimirea la prima vedere.

Sarpourenx, Franta: Potrivit Huffington Post, in acest sat din sud-vestul Frantei, primarul Gerard Lalanne le-a interzis locuitorilor sa moara. in 2008 a eliberat o ordonanta potrivit careia "oricui nu are un loc in cimitir si doreste sa fie  ingropat in Sarpourenx ii este interzis sa moara in parohie". 

Venetia: Este interzis sa hranesti pasarile. Cei care incalca regula pot primi o amenda de pana la 700 de dolari.

Argentina: Paturile cu saltea din pene sunt interzise. Potrivit Argentina Independent, aceste paturi sunt ilegale pentru ca autoriatile au considerat ca "o asemenea indulgenta" incurajeaza un comportament de lene.

Grecia: Este interzis sa porti tocuri in zona unui sit antic. Pentru a conserva constructiile, guvernul a interzis incaltamintea care ar putea dauna monumentelor.

Dubai: Este interzis sa mananci in timpul sarbatorii Ramadan. Calatorii care aleg sa nu respecte traditia, mancand, band si fumand in public, vor primi o avertizare, iar daca abaterea se repeta, ar putea ajunge chiar si la inchisoare. 

Milano, Italia: Nu ai voie sa te incrunti in public. Legea spune ca trebuie sa zambesti tot timpul pe strazile orasului, situatiile exceptionale fiind inmormantarile si vizitele la spital.

Alaska, SUA: Nu ai voie sa trezesti un urs din somn pentru a-i face o fotografie, potrivit Hartford College.

Dakota de Nord, SUA: in baruri si restaurante berea si covrigeii nu pot fi servite in acelasi timp.

Kentucky, SUA: Nu ai voie sa vopsesti o rata in albastru si sa o oferi spre vanzare decat daca vrei sa vinzi sase rate albastre in acelasi timp, potrivit site-ului Dumb Law.

Carolina de Nord, SUA: Jocurile de bingo nu pot dura mai mult de cinci ore. 

New York City, SUA: In orasul care nu doarme niciodata nu ai voie sa tii o inghetata in buzunar, pentru ca este impotriva legii, conform site-ului randomhistory.com.

Singapore: Nu ai voie sa mesteci guma. Acest obicei interzis in Singapore de mai bine de 20 de ani este pedepsit cu o amenda.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni