• PRO TV
  • Adevarul despre Dracula. S-a aflat unde este ingropat controversatul Vlad Tepes, cel mai faimos "vampir" din lume

Adevarul despre Dracula. S-a aflat unde este ingropat controversatul Vlad Tepes, cel mai faimos "vampir" din lume

Adevarul despre Dracula. S-a aflat unde este ingropat controversatul Vlad Tepes, cel mai faimos "vampir" din lume

Cercetatorii din Estonia sunt convinsi ca au facut cea mai mare descoperire din istorie. Mormantul celui mai faimos vampir din istorie se pare ca a fost localizat, iar acum se cer aprobari pentru a-l deschide.

O echipa de studenti de la Universitatea din Tallinn sustin ca au au descoperit probele ce atesta faptul ca Dracula a fost luat prizonier, dus la fiica sa in Italia, iar mai apoi inmormantat la o biserica din Napoli. Echipa de cercetatori a descoperit o piatra care i-a intrigat si pe care isi doresc sa o studieze in detaliu.

O studenta care isi facea lucrarea de dizertatie la o biserica din Napoli a gasit o piatra pe un mormant, iar ea sustine ca apartine lui Vlad Tepes, vampirul Dracula pentru care Romania este recunoscuta la nivel international si care atrage o multime de turisti in fiecare an in tara noastra.

Raffaello Glianni, un istoric de origine italiana, a observat ca mormantul este acoperit de simboluri care apartin Cetatii Transilvanene, lucru care a atras atentia mai ales pentru ca se afla pe un mormant intr-o biserica din Italia.

"Cand te uiti la scultura in baso-relief, simbolurile sunt mai mult decat evidente. Dragonul il infatiseaza pe Dracula, iar cele doua steme din lateral sunt reprezentative pentru Cetatea lui Tepes. In aceste simboluri sta scris numele lui Dracula-Vlad Tepes", a declarat Glianni pentru presa.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni