• PRO TV
  • Cetatea Fagaras, in TOP 3 al celor mai frumoase castele din lume:"Este printre cele mai mari cetati feudale din Europa de Est"

Cetatea Fagaras, in TOP 3 al celor mai frumoase castele din lume:"Este printre cele mai mari cetati feudale din Europa de Est"

Cetatea Fagaras, in TOP 3 al celor mai frumoase castele din lume:"Este printre cele mai mari cetati feudale din Europa de Est"

Cetatea Fagaras este al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificarii calatoriilor, si prezentat de publicatia Huffington Post.

In clasamentul celor mai interesante zece castele din lume, recomandate persoanelor care apreciaza arhitectura, pe primul loc se afla Castelul Neuschwanstein din Germania, in stil romantic-renascentist, construit la sfarsitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau, de langa Füssen.

Devansata de edificiul din Germania, Cetatea Fagaras, situata pe locul al doilea, "reprezinta una dintre cele mai mari si mai bine conservate cetati feudale din Europa de Est". "In trecut, castelul a fost pivotul puterii regionale. In timpul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsa, reflectand bogatia locului", se arata in materialul publicat pe huffingtonpost.com.

De asemenea, in clasamentul realizat de Hopper, pe locul al treilea se afla Castelul Durham din Regatul Unit, edificiul fiind inclus in lista patrimoniului mondial UNESCO.

Citeste mai multe pe mediafax.ro!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni